Випадок сказу кота зафіксовано в місті Радивилів що на Рівненщині.

Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби у Рівне нській області.

Напередодні в службу державної ветеринарної медицини Радивилівського району надійшло повідомлення про загибель кота на території «Райсількомунгоспу» міста Радивилів. Згодом було встановлено, що кіт віком 2 місяці покусав жителя міста. Потім тварина загинула.

Наразі встановлено, що від народження кіт проживав на території «Райсількомунгоспу», де його підгодовували. Спеціалісти держветмедицини Радивилівського району відібрали патматеріал від трупа тварини та направили в Рівне нську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження, де експертизою встановлено захворювання кота на сказ.

Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини району вивчаються можливі контакти хворого кота з людьми і тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу.

«Готуються матеріали на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації щодо відкриття неблагополучного пункту та введення карантинних обмежень зі сказу. Складений план заходів з локалізації і ліквідації захворювання», – зазначається в повідомленні.