У Гощанському дитсадку «Малятко» під час планової перевірки виявили перевищення норм формальдегіду та фенолу.

Також у пробах води, яку відібрали із мережі водопостачання дитсадка, знайшли перевищення вмісту заліза.

Про це селищному голові Миколі Панчуку повідомило листом Гощанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби.

Згідно із висновками експертів у приміщенні спортивного залу виявлено перевищення ГДК формальдегіду у 2,4 рази, в приміщенні 1-ї молодшої групи концентрація формальдегіду перевищує ГДК у 4,7 рази, в приміщенні 2-ї молодшої групи встановлено перевищення концентрації фенолу в 1,2 рази, формальдегіду в 5,7 рази. Крім того всі 5 проб питної води, які були відібрані з мережі комунального закладу «Дитсадок-ясла «Малятко»», не відповідають гігієнічним вимогам за вмістом заліза. Вміст заліза становить від 0,47 до 051 мг/ дм³ при нормі 0,2 мг/дм³.

Гощанський селищний голова Микола Панчук розповів, що наразі відбувається усунення всіх недоліків. Крім того зазначив, що висновки експертів стосувалися нещодавно відремонтованих груп.

Дві із них, як і спортзал, розташовані у добудованому корпусі дитсадка, ще одна група – у старому корпусі. Це дозволяє припустити, що перевищення рівня фенолу та формальдегіду може бути спричинене використанням будівельних матеріалів чи встановленням нових меблів у групах.

7 листопада відбулися загальні батьківські збори у дитсадку «Малятко». Там адміністрація дитсадка та селищний голова пояснили батькам ситуацію. Спільно визначили подальший алгоритм дій. Так, діти, які відвідували групи, де зафіксовані підвищений рівень фенолу та формальдегіду, протягом двох тижнів ходитимуть в інші групи. За цей час приміщення буде провітрюватись, шукатимуть причини підвищеного рівня фенолу та формальдегіду. Також уже розпочали перемови про встановлення вентиляційної системи у дитсадку.

Зі слів селищного голови найбільше його хвилює проблема неякісної питної води у дитсадку. Адже ця проблема може ховати більше глобальну й стосуватися мешканців усієї Гощі.