Чимало цікавих заходів, під час яких йдеться про красу та велич української мови, відбулося напередодні Дня української писемності та мови на Здолбунівщині.

Днями на літературно-краєзнавчому факультеті Здолбунівського Університету ІІІ віку відбулося заняття «Наша мова – мова вічної землі». Під час нього, серед іншого, відбулася демонстрація інформативного документального фільму про становлення української мови. А згодом студенти факультету мали змогу поспілкуватися з гостем – головним редактором обласного видання «Вільне слово», заслуженим журналістом України Андрієм Бабінцем.

Тим часом у багатьох книгозбірнях Здолбунівщини вже діють тематичні виставки. Зокрема у публічній бібліотеці села Здовбиця представили виставку «О, мова вкраїнська! Хто любить її, той любить мою Україну».

Користувачі Здолбунівської районної бібліотеки для дітей та юнацтва вже знайомляться з книжковою виставкою «Душа народу бринить у слові».

У Кунинській ЗОШ І-ІІ ст. 8 листопада відбувся захід «В тебе доля була полинова», на який запросили учнів 5-9 класів.

А учні ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ» закликають усіх долучитися до написання традиційного Всеукраїнського диктанту національної єдності. Текст радіодиктанту звучатиме на «Українському радіо» з 11:30.

pic



pic



pic



pic