Привільненська та Тараканівська ОТГ Рівненської області уклали договір міжмуніципального співробітництва.

Документом передбачено спільну реалізацію проекту «Надання адміністративних послуг» через ЦНАП Привільненської ОТГ.

Розробляти договір ММС допомагали фахівці Рівне нського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEADз Європою» та Мінрегіону України. Як відзначив радник ЦРМС Валерій Мікуліч, основна мета договору - надання якісних адміністративних послуг та наближення їх до жителів обох громад.

«Привільненську ОТГ відібрано у 2 Раунді для отримання допомоги на створення Центру надання адмінпослуг. Програмою «U-LEAD з Європою» громаді буде надано інституційну допомогу, яка полягає в підготовці якісних нормативних документів статусу ЦНАП та організації його діяльності; в ефективному формуванні структури та штату ЦНАП; в навчанні персоналу, підвищення його кваліфікації, включаючи ділову етику та гендерний аспект, а також проведення навчальних візитів у стало працюючі ЦНАП, задля вивчення практичних аспектів надання послуг, інші організаційно-правові питання. Крім того, буде надано меблі для облаштування робочих місць для персоналу та місць для відвідувачів ЦНАП, офісну техніку, програмне забезпечення», - розповів він.

Відзначимо, що 16 жовтня голови Привільненської, Мирогощанської та Тараканівської об’єднаних територіальних громад Дубенського району Рівне нщини підписали угоду про міжмуніципальне співробітництво. Документ визначає функціонування спільного методичного центру освіти.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.