З 1 по 15 листопада 2018 року проходить збір пропозицій щодо внесення змін до Положення "Про Громадський бюджет у місті Рівному" з метою його вдосконалення.

Громадський бюджет Рівного, а саме положення про його функціонування, тобто правила, за якими обираються проекти пропонують змінити. Кажуть, усе задля його вдосконалення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без цензури: "Чи відображає громадський бюджет запит громади?" [ВІДЕО]

- Такий крок зумовлений необхідністю вдосконалення діючих механізмів бюджету участі. В подальшому подані пропозиції будуть публічно обговорені, узагальнені та запропоновані на затвердження депутатам Рівне ради, - зауважив координатор Громадського бюджету Рівного Микола Полюхович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Рівне поділить 10 млн гривень?

Втім, попри численні нарікання цьогорічних авторів проектів на недосконалість положення, жжодних пропозицій змін до нього поки не надійшло.

Нагадаємо, приймають пропозиції змін до положення про громадський бюджет Рівного до 15 листопада. Надсилати їх потрібно на ектронну адресу rivne_moderator@ukr.net.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Реформи зблизька": Як ділять громадські бюджети у Луцьку, Хмельницькому та Рівному? [ВІДЕО]

До слова, цьогоріч ситуація із допущенням проектів на голосування набрала скандального присмаку. Згодом й саме голосування викликало чимало запитань, адже рівняни підозрювали, що на дільницю ледь не силоміць привозили школярів. Зрештою така "активність" саме шкільної спільноти призвела до того, що перемогли цьогоріч саме так звані освітянські проекти - проекти спрямовані на побудову різноманітних спортивних майданчиків на територіях шкіл та дитячих садків.