Осінь - це ідеальна пора, коли під музику проливного дощу так приємно загорнутися в теплий плед, тримаючи в руках чашку гарячого чаю, і насолодитися переглядом хорошого фільму, від якого стає ще тепліше.

Тому, ми підібрали добірку теплих кінострічок, які варто подивитися цієї осені. Вони точно допоможуть скрасити кожен з ваших вечорів, наповнюючи їх теплом і душевністю.

«Гордість і упередження» (2005)

Дана екранізація відомого твору Джейн Остін, напевно змусить глядача протягом усього фільму не один раз задуматися над питаннями: як часто в житті ми чинимо всупереч своєму розуму і чи здатні наші гордість і упередження перешкодити зробити в житті свій правильний вибір.

З перших же кадрів фільму глядач мимоволі зануриться в життя провінційної Англії початку XIX століття, де на тлі осінніх пейзажних ландшафтів розіграється роман гордої Елізабет Беннет і холодного манірного, повного упереджень сноба містера Дарсі.

«Осінь в Нью-Йорку» (2000)

Цікаво, чому саме осінь є найшикарнішою в своєму виконанні? Наповнена божевільними фарбами, подарованими самою природою, вона ніби салютує і радіє, перед тим як мовчки і гордо зійти зі свого п'єдесталу. Так само шикарний в цей час і найбільш дивовижне місто - Нью-Йорк, в якому живе власник ресторану, що славиться своєю легковажністю і невеликими швидкоплинними інтригами. Однак зустріч з однією молодою дівчиною назавжди переверне його життя і уявлення про любов і щастя.

«Пенелопа» (2006)

Сучасний фільм-казка, що відображає нашу реальність, в центрі сюжету якого тема пошуку себе, де люди не намагаються злитися непомітно з натовпом, а всіляким чином доводять, перш за все, самі собі, що вони - особистості і в них є щось особливе і неповторне. Завдяки головній героїні, глядач легко зможе пережити захоплюючі і неймовірні почуття першого кохання, дорослішання, з яким в житті стикається кожна дівчина. А лондонські вулиці огорнуть своєю атмосферою, зануривши глядача в дощовий туманний Альбіон.

Рецепт яблучних кексів з карамеллю: просто, швидко та смачно

«Дюплекс» (2003)

Це чудова комедія, події якої розгортаються на тлі осіннього Брукліна. Її режисером виступив один з кращих комедійних акторів Денні де Віто, який дуже забавно описує молоду пару, що знаходиться в довгих пошуках квартири своєї мрії. І, незважаючи на кілька невідповідних для них варіантів, вони все ж умудряються знайти те, що шукали, та ще й за дивно прийнятну вартість. Закохана парочка навіть жартома цікавиться у ріелтора, чому настільки дешеве це житло і чи не живуть на верхньому поверсі привиди? Але виявилося, що там живе всього лише мила старенька. Хоча з часом закохані розуміють, що краще б там проживали привиди.

«Будинок біля озера» (2006)

Один з кращих романтичних осінніх фільмів, що демонструє велику силу любові, яка долає всі перешкоди і навіть крізь часовий простір, порушуючи всі закони фізики. У центрі сюжету кінострічки знаходяться закохані герої, роль яких виконав приголомшливий дует - Сандра Буллок і Кіану Рівз. Їх історія кохання почалася на березі озера в маленькому заміському будинку. Однак насолодитися один одним в повній мірі їм заважає одна проблема - вони знаходяться в різному часовому просторі. В процесі обміну листами, які вони залишають в одній і тій самій поштовій скриньці, з'ясовується, що різниця в часі між закоханими становить цілих два роки. Чи зможуть все-таки герої фільму, пройшовши цілий вихор несподіваних і іноді містичних подій, зустрітися колись один з одним?