Пластична хірургія для нього – це ніщо інше як мистецтво, а людське тіло – чисте полотно, на якому можна творити шедеври. Керівник Центру пластичної хірургії, кандидат медичних наук, Заслужений лікар України Петро Тарасюк – про місію дарувати людям впевненість.

Пластична хірургія здатна кардинально змінити життя. За 30 років досвіду у пластичній хірургії я бачив багато ситуацій: часом бажання щось змінити – забаганки, але частіше – необхідність. Пластична хірургія – це ж не лише усунення набутих недоліків, а й вроджених. Ця особлива сфера в медицині допомагає позбутись комплексів та отримати впевненість у собі. Взагалі у нашій справі тісно переплітаються 2 медичні напрямки – пластична та реконструктивна хірургії. Вони наче сестрички: дуже тісно пов’язані. Пластична хірургія бере на себе роботу зі змінами певних частин тіла, а реконструктивна – займається відновленням форми органів, необхідних для життя, наприклад, після травм. Грань між цими сферами інколи ледь помітна, адже зовнішні прояви часто залежать від внутрішнього здоров‘я.

Важливо перебороти страх. Сприйняття хірургії у кожного різне. Охочі себе змінити – це пересічні люди, які інколи не розуміють глибини проблем. Буває, що люди не очікують складних операцій або ж навпаки – великий страх викликає маленька дрібничка, така як родимка. Тож неважливо, з якою проблемою звертаються люди, – великою чи не дуже – страх перед медичним втручанням є в усіх. Це нормально, для цього і є консультаційні зустрічі, під час яких можна дізнатись про складність операції, обговорити усі деталі реабілітації та можливі ризики.

Обирати потрібно того, з ким комфортно. Перед тим, як звернутись до пластичного хірурга, необхідно ретельно вивчити відгуки та результати робіт, дізнатись про його досвід та репутацію. Кожен пацієнт має право поспілкуватись з лікарем і самостійно прийняти рішення, чи ця людина імпонує психологічно. Вважаю, що так і повинен відбуватись правильний вибір лікаря у сучасному суспільстві.

50% відповідальності лежить на пацієнті. Будь-який медичний заклад свої послуги повинен надавати бездоганно. Відповідальні за власне здоров’я як клініка, так сама людина. Лікар ґарантує безпеку, стерильність, грамотність проведення операції, відпускає людину додому лише тоді, коли вона добре себе почуває. Далі все залежить від дотримання рекомендацій.

Більше читайте на 32-33 сторінках 2 випуску журналу "SURENZH"

Приєднуйтеся до нас у соціальних мережах!

Fichier:Instagram simple icon.svg Картинки по запросу фейсбук значок