Осінь - час, коли всі хронічні захворювання (після літніх відпусток) знову починають проявляти активність. Особливо це добре відомо тим, хто любить пити і є різні смачні, але шкідливі страви і напої, ті, чий ритм життя не дає можливості дотримуватися самий елементарний режим дня.

Загострення гастриту, у його власників, може відбуватися в різному ступені інтенсивності, з різними проявами.

Симптоми

Втрата апетиту.

Тяжкість і болючість у верхніх відділах шлунково-кишкового тракту.

Нудота.

Відрижка.

Неприємний присмак у роті.

Розлад кишечника.

Іноді підвищується температура тіла.

pic

Дієта в період осіннього загострення Що можна: каші (розварені), супи-пюре, відварені / тушковані овочі і відварне / тушковане нежирне м'ясо. Фрукти і овочі в цей час вживаємо з низьким вмістом клітковини: банани, груші (переспілі), яблука (тільки печені). Не можна: гостре, жирне, смажене, грубу їжу, спиртне. Продукти з високим вмістом клітковини. Дробове харчування. Це означає, що навіть якщо ви не їсте свої улюблені ласощі, а харчуєтеся "сопливими" кашками і відвареною курячою грудкою, то ви повинні їсти відрами. Ні. Дробове харчування і має на увазі під собою вживання їжі в малих кількостях, але багато разів. Наприклад 5 разів на добу. Три основних прийому їжі і два перекуси. Прикиньте, що між прийомами їжі повинно проходити 3-3,5 години і ви зможете самі скласти собі схему.

pic

Вправи при зниженій кислотності

Стоячи:

Відводите пряму ногу назад з одночасним підняттям рук вгору. Повторіть 3-4 рази для кожної ноги.

Повертайте тулуб в сторони, тримаючи руки відведеними в сторони. Повторіть по 3-4 рази в кожну сторону.

Робіть нахили убік і вперед. За 3-4 рази в кожну сторону.

Зробіть глибокий вдих, затримайте дихання і видихніть. Повторіть 5-6 разів.

Виконуйте вправу «велосипед» 1-2 хвилини.

pic

Вправи при підвищеній кислотності

Стоячи:

Руки витягніть вперед і поверніть кистями то в одну, то в іншу сторону. За 10 обертань в кожну сторону.

Нахиляючись вперед, розслабте плечі і руки.

Стоячи рачки:

На вдиху піднімайте руку в сторону і вгору. На видиху - опускайте. Повторіть іншою рукою. 8 разів для кожної руки. На вдиху опустіть голову і одночасно прогніться в попереку. На видиху підніміть голову і випростався. Повторіть 10 разів.

Лежачи на спині:

На вдиху піднімайте випрямлену ногу. На видиху - опускайте. Те ж - іншою ногою. 10 разів для кожної ноги. Піднімайте одночасно праву ногу і руку. Зробіть вдих. Потім, допомагаючи рукою, підтягніть коліно до живота, одночасно нахиляючи голову до грудей. Зробіть видих. Змініть ногу і руку. Повторіть 6 разів - для кожної сторони тіла.