3 листопада 2018 року - Дмитрівська поминальна субота. Це день, коли православні християни згадують і поминають покійних. У такі дні дуже важливо дотримуватися всіх правил і традиції. Що потрібно обов'язково зробити в батьківську суботу, а що знаходиться під суворою забороною?

Дмитріївська (Дмитрівська) поминальна субота остання в цьому році, тому обов'язково сходіть в храм і поставте свічки за упокій своїх близьких. Вважається, що це непростий день, в цей день душі спускаються на землю, тому важливо догодити їм і не розгнівати, для цього важливо знати певні правила і традиції.

Що потрібно зробити в Дмитрівську батьківську суботу?

У цей день обов'язково сходіть до церкви і поставте свічки за упокій душі померлих родичів.

В батьківську суботу прийнято ходити на цвинтар, навести на могилі порядок, принести свіжі квіти і помолитися за упокій душі.

В батьківську суботу також прийнято роздавати солодощі, булочки і хліб бідним і нужденним, щоб вони помолилися за душу вашого покійного родича.

У Дмитрівську суботу після богослужіння проводять поминальний обід і накривають багатий стіл. На столі обов'язково повинні бути страви, які за життя любили покійні. Обов'язково на столі повинні бути пироги з різними начинками, наші предки вважали, що це може порадувати і задобрити душу померлого.

Під час обіду потрібно обов'язково поставити на стіл ще одну тарілку, в яку родичі складали по ложці їжі. Цю тарілку залишали на ніч, щоб душа покійного могла прийти і пообідати разом з сім'єю.

В цей день про померлого можна говорити тільки хороше, ділитися теплими спогадами та історіями, пов'язаними з ним.

В батьківську суботу потрібно провести в будинку генеральне прибирання, а потім добре вимитися.

Ангел-охоронець для кожного знака Зодіаку: до кого звертатися за допомогою

Що знаходиться під забороною?

В Дмитрівську суботу заборонено погано говорити про покійних, згадувати неприємні ситуації, пов'язані з ними або лаяти, так ви можете розгнівати їх душу.

Під час поминального обіду суворо заборонено вживати спиртні напої.

Не доречно веселитися, співати пісні, слухати веселу музику, це недоречно, тому що це день пам'яті тих, кого вже немає в живих, тому веселощі заборонені.

Людей, які наклали на себе руки церква не поминає, тому свічку за упокій душі ви поставити не зможете, але ви можете сходити на могилу або помолитися вдома.