Поява болю в руках може бути пов'язано з безліччю причин. Вона може проявитися через порушення м'яких тканин, в кістках, суглобах або кровоносних судинах руки, нервових захворювань. Особливу увагу слід звернути, якщо біль з'явилася в лівій руці. Причини можуть бути різні. Це може як проста біль в м'язах, так і сигнал про інфаркт міокарда.

Як виявити інфаркт

1. Знайдіть причину болю

Давляча біль в грудях з'являється під час нападу. У рідкісних випадках все проходить безболісно. Подібне проявляється при так званому "тихому" інфаркті. В першу чергу вона з'являється в грудях, потім поступово переходить вниз, в область лівої руки або спини.

pic

Зверніть увагу на ті ознаки, які по-вашому не пов'язані з болем. При інфаркті міокарда, крім появи болів у грудях, в спині, в зоні шиї, в лівій руці, часто виділяються і інші симптоми. Це нудота, запаморочення, холодний піт, задишка, важке дихання. Поява хоча б однієї ознаки з даних симптомів разом з болем в лівій руці збільшує ймовірність серцевого нападу. У таких випадках необхідна термінова медична допомога.

Своєчасно зверніться за допомогою. При появі симптомів необхідно терміново викликати швидку допомогу. Ваше життя може перебувати під загрозою і кожна секунда має значення. Надайте собі допомогу і до приїзду швидкої допомоги прийміть таблетку аспірину: одну - при високому дозуванні і дві - при низькій. Разова доза не повинна перевищувати 180 мг. Аспірин перешкоджає утворенню тромбів в крові і сприяє розрідженню крові. В результаті утворення тромбів припиняється і серце починає нормально функціонувати.

Допоможе в цьому випадку і нітрогліцерин, таблетку якого потрібно випити при підозрі на серцевий напад. Ліки на певний час зменшить біль в грудях і усуне інші ознаки до появи швидкої допомоги.

2. Оцініть характер болю

Тривалість болю в лівій руці має певне значення. Якщо вона триває недовго, майже кілька секунд, то не варто хвилюватися. Тривала біль протягом кількох днів або навіть тижнів теж не представляє ніякої загрози. Небезпечна лише біль, що триває всього лише кілька хвилин. Вона може сигналізувати про початок інфаркті. У цьому випадку біль періодично може затихати і знову посилюватися через деякий час. При можливості постарайтеся записати або запам'ятати тривалість і частоту болю, а потім обов'язково повідомте про них лікаря.

pic

Після тривалого тренування виникнення болю в руці, найімовірніше, пов'язане з м'язами, а не серцем.Спробуйте згадати, чим ви були зайняті протягом усього дня і що могло стати причиною виникнення болю в руці?

pic

У будь-якому випадку, кожній людині необхідно знати про симптоми, що характеризують інфаркт міокарда:

1.Раптово виникла біль в грудях і подальше її поширення на ліву руку. Зрідка біль проявляється і в правій руці, а й в цьому випадку біль в лівій руці сильніша, оскільки ліва рука знаходиться ближче до серця.

2. Поява скутості і біль в нижній щелепі.

3. Біль, що переходить в область плечей і грудей, що створює враження тяжкості і тиску.

3. Виникає ниючий спинна біль.

Пам'ятайте, що біль може виникати з іншої причини.

pic

Такі захворювання як спондильоз і атеросклероз, також, супроводжуються болем в шиї. Інфаркт міокарда протікає з великою різноманітністю симптомів. Якщо у вас збігаються навіть кілька симптомів, то не ігноруйте їх. Невідкладно зверніться до лікаря для швидкого встановлення діагнозу і проведення ефективного лікування. Тільки в цьому випадку шанси на порятунок життя без будь-яких наслідків будуть високими.