Сьогодні багато людей буквально бояться великих грошей і жити, ні в чому собі не відмовляючи. А виною всьому помилкові твердження про гроші, які заважають стати забезпеченими або навіть багатими.

Так, вже давно доведено, що багата і бідна людина мислять, а значить, і діють, по-різному. Причин тому безліч, але першоосновою є наше мислення і підхід до вирішення будь-яких життєвих ситуацій і проблем.

10 помилкових тверджень, які заважають нам жити в достатку

1. «Гроші в житті не головне»

Цю фразу кожен з нас чув неодноразово, а багато хто навіть вважають правильним дане твердження. Насправді, воно дуже небезпечне, так як формує в нашій підсвідомості страх перед багатством і грошима і небажання жити в достатку.

Езотерики стверджують, що саме ця нешкідлива, на перший погляд, фраза стає причиною того, що багато людей, невпинно працюючи, живуть дуже скромно все своє життя.

2. «Навіщо витрачати гроші, можна і так обійтися»

Таке твердження формується психологією бідності. Ми, відмовляючись від якихось благ, знижуємо рівень свого споживання і потреб. Тому, прагнення жити краще і якісніше згасає, і ми з кожним роком стаємо все біднішими.

3. «Гроші дістаються лише важкою працею»

Це не правда! Так, фінансові кошти потрібно заробити, а для цього доведеться потрудитися. Але важко або легко вони дістануться, залежить тільки від вас і вашого ставлення до своєї роботи. Якщо вона нестерпно важка, то змініть її. Праця повинна приносити задоволення, тоді прихід фінансів буде супроводжуватися приємними емоціями, а капітал - рости.

4. «Бідняком народився, бідняком і помреш»

Наша доля в наших руках, і якщо ви хочете змінити своє життя на краще, то ви знайдете способи це зробити. Бідність не порок. Але вона повинна стати стимулом до поліпшення якості життя і мотивувати на особистісний та професійний ріст, а також на збільшення доходів. Наприклад, якщо ви народилися в небагатій родині і все дитинство пройшло в кімнаті в гуртожитку, це ще не означає, що у вас немає шансів побудувати великий будинок з хорошими умовами, заробити капітал і прожити своє життя в достатку і комфорті.

5. «Великі гроші є тільки у злодіїв і злочинців»

Це твердження прийшло до нас з «лихих 90-х», коли процвітало злодійство і беззаконня. Насправді, якою б складною була б ситуація в країні, завжди знайдеться чесний спосіб заробити солідний капітал і жити забезпечено. Все інше - відмовки для тих, хто не прагне до кращого життя.

6. «Гроші - це зло»

Ідеальний аргумент для тих, хто не хоче заробляти в силу якихось своїх причин. Так, самі по собі гроші - це просто папірці або цифри на рахунку в банку. Потрібно розуміти, навіщо вони вам, для яких цілей, і не боятися йти і реалізовувати ці цілі за допомогою зароблених коштів. Тобто сприймайте гроші як інструмент для поліпшення вашого життя, а не живіть заради їх примноження як самоцілі.

Коли у людини з'являється свій бізнес, що приносить хороший дохід, або високооплачувана відповідальна посада, то сон стає не таким спокійним, обов'язків - більше, а вільного часу - все менше.

Як швидко позбутися від нудьги і поганого настрою

7. «Потрібно відкладати на чорний день»

Будете відкладати на «чорний» день - і він обов'язково настане. Збирайте на приємні і потрібні вам події або покупки: подорож, покупка нового автомобіля, навчання дитини та інше. Програмуйте себе на позитив, а не навпаки.

8. «Багатим бути соромно»

Наприклад, багато жінок, одягаючи красиву дорогу шубу, на яку довго збирали або отримали в подарунок від коханого чоловіка, відчувають себе не королевою, а затиснуто і скуто. Все це від внутрішніх установок на бідність і сором за те, що вона може дозволити собі більше, ніж її подруги. Слід пишатися тим, що Всесвіт вам допоміг і ви невпинно працювали для досягнення своїх цілей і для життя в достатку. Бути забезпеченим - це щастя, а не привід для страхів і занепокоєння.

9. «Я бідний, але порядний, а гроші людину псують»

До характеру людини кількість нулів на банківському рахунку не має ніякого відношення. Так, дійсно, розбагатівши, деякі люди змінюються в гіршу сторону. Але це лише ті, у кого є безліч психологічних комплексів з приводу їх матеріального стану в скромному минулому і більш розкішному теперішньому.

10. «Щоб відкрити свою справу, потрібно мати великий стартовий капітал»

Ви можливо здивуєтеся, але стартовий капітал є у кожного з нас, навіть якщо у вашому гаманці на даний момент гуляє вітер. Наші здібності, вміння, знання, підприємливість і талант - ось істинний капітал людини. Дійсно, заробити гроші без цих якостей неможливо, навіть маючи спадок в мільйон доларів.

Якщо людина не вміє заробляти, планувати і розпоряджатися фінансовими ресурсами, не має «підприємницької жилки» і просто нічого не знає в тій сфері, в якій хоче бути, то незабаром ризикує знову залишиться ні з чим.