Секонд-хенду зась. Заборонити ввіз гуманітарної допомоги в Україну планує Міністерство економіки. Можновладці переконують, благочинність із закордону шкодить вітчизняному виробництву. Власники магазинів секонд-хендів ідею чиновників підтримують. От тільки хвилюються, чи й вони не постраждають від таких змін.

Секонд - хенд на Рівне нщину потрапляє двома шляхами. Його ввозять як гуманітарну допомогу, або підприємці самі купують за кордоном. З початку року в область ввезли понад 900 тон гуманітарної допомоги. Це на чверть менше ніж минулоріч. Митники розповідають, найбільше гуманітарки потрапляє в країну в кінці року.

Вантажі гуманітарної допомоги за законом сертифікації не підлягають. Тому й немає гарантії якості таких товарів. У санстанції запевняють, гуманітарка на Рівне нщину потрапляє з документами, що вже пройшла перевірку, тому місцеві санепідеміологи мусять довіряти написаному.

Власники магазинів секонд-хенду ініціативу держави підтримують. Кажуть, чесно платити податок повинні всі. Щоправда побоюються, аби їхні магазини також не закрили.

Клієнти секонд-хендів також не хочуть втратити можливість сучасно та недорого вдягнутися.

Коли заборонить держава ввіз гуманітарної допомоги на Україну - поки невідомо. Адже від таких дій найбільше можуть постраждати малозабезпечені верстви населення.