Швидко оновити кухню можна за допомогою фарби - надати новий колір можна не тільки для стін, але і фасадам кухонних меблів. Як пофарбувати фасади акуратно і успішно.

1. Дерево, а також МДФ і ДСП - найкраща поверхня для того, щоб фарбувати. В принципі підійде і будь-який інший матеріал, який ви можете потерти наждачним папером - це необхідно для забезпечення надійного зчеплення фарби з поверхнею. Якщо дерево лаковане, спочатку потрібно зняти лак за допомогою спеціальних засобів, а потім - відшарувати покриття за допомогою шпателя з округленими кутами.

pic

2. Підготовчий етап також важливий, як і саме фарбування. Починайте з ретельного очищення поверхні - на ній не повинно залишатися жирних плям і бруду. Зніміть фурнітуру, вийміть шафки і полиці. Пройдіться по поверхні фасадів наждачкою. Захистіть ділянки, які не потрібно фарбувати, за допомогою малярного скотча.

Як обрати фарбу для ванної кімнати?

3. Використовуйте праймер (грунтовку) - це зробить покриття максимально міцним і довговічним і захистить дерево від вологи. Уникайте продуктів "два в одному" (фарба + грунтовка в одному флаконі), вони будуть виконувати свої функції гірше, ніж грамотно продумані системи продуктів. Наносите ґрунтовку в два тонких шари, другий - після повного висихання першого. Після того, як базові шари висохнуть, пройдіться по поверхні наждачкою, але зовсім трохи.

pic 4. Вибирайте тільки якісну фарбу - це запорука покриття, яке прослужить довго. Для фарбування вам знадобиться кисть або валик. Фарбувати потрібно в одному напрямку і в два-три шари - товсте покриття буде триматися довше і буде міцніше. Враховуйте питання водостійкості і стирання.

5. Ступінь глянцю - це важливо! Матова фарба на кухонних фасадах - не завжди практичне рішення, так як вона не стійка до стирання і знадобиться часте підфарбовування. Глянцеві і напівглянцеві фарби дозволяють покриттю бути більш стійким. Закріпити результат фарбування можна за допомогою лаку - він також може бути матовим і глянцевим і додатково захистить поверхню від вологи і бруду.