Два музеї в рідному селі організувала родина місцевих краєзнавців Шишко. Починали з кімнати у школі, ще в шістдесятих роках. Згодом, коли експонатам стало затісно, відбудували ще й хатину вісімнадцятого століття. Зараз у фонді двох музеїв села Липки Гощанського району налічується понад три тисячі експонатів.

Окраса села Липки у Гощанському районі - хатина вісімнадцятого століття. Її селяни під керівництвом родини місцевих краєзнавців відбудували два десятки років тому.

Тут зібрані всі предмети побуту тієї доби. Краєзнавиця запевняє, ці експонати і досі можна використовувати у господарстві. Щоправда ні з сучасної молоді користуватися ними не вміє.

Нині у трьох кімнатах шкільного музею місця, аби виставити усі речі зібрані родиною Шишків, не вистачає. Проте знання з історії сільські школярі здобувають саме тут.

От побачити хату-музей охочих нині не багато, розповідає краєзнавиця. Здебільшого сюди приходять люди з навколишніх сіл.

Улюбленої справою Ніна Іванівна обіцяє займатися доки стане сил. І вірить, що справу усього її життя буде кому продовжувати і надалі.