Щоб уникнути відповідальності за керування у стані алкогольного сп’яніння, патрульним запропонували неправомірну вигоду.

Вчора, близько 2 години ночі, на автомобільній дорозі Київ-Чоп 373 км, патрульні помітили транспортний засіб ГАЗ, та на підставі п.2 ст.35 Закону України про Національну поліцію цей автомобіль зупинили.

Під час спілкування з 40-річним керманичем поліцейські помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння. На місці зупинки транспортного засобу водієві запропонували пройти медичний огляд з метою визначення стану алкогольного сп'яніння за допомогою газоаналізатора ALKOTEST DRAGER.

При підготовці матеріалів до проходження огляду, громадянин почав уникати огляд, та пропонувати патрульним неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень, щоб уникнути адміністративної відповідальності. Жителю Рівне нщини повідомили, що в його діях вбачаються ознаки кримінального правопорушення, та попередили, що все фіксується на нагрудні відеокамери. Також водію пояснили, що в разі його повторних дій, а саме пропозиції працівникам поліції неправомірної вигоди, на місце події буде викликано слідчо-оперативну групу.

В крові керманича виявилось 1,72 проміле алкоголю, з результатом був не згідний, та побажав пройти такий огляд в медичному закладі. Прямуючи до медичної установи водій неодноразово наполягав на пропозиції неправомірної вигоди, але вже у сумі 1000 гривень. Висновок лікаря – 1,76 проміле.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу. На водія склали протокол за ч.1 ст.130 (керування в стані сп'яніння) КУпАП, та винесли постанову за ч.1 ст.126 (не мав при собі посвідчення водія) КУпАП.

По факту відкрите провадження за ч.1 ст.369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Про це повідомляє патрульна поліція Рівне нської області.

pic



pic



pic