Сон покращує стан шкіри, перешкоджає хворобам, сприяє творчості, дозволяє справлятися зі стресом і покращує працездатність. Щоб поліпшити якість сну, почніть з дослідження того, на чому спите.

Що впливає на якість сну?

Дотримуючись деяких корисних порад, ми можемо зробити реальний вплив на якість сну. Не забувайте спати 7-8 годин на день - це мінімум, який дозволить організму відпочити. Правильна температура в спальні також важлива (вона повинна бути трохи нижче, ніж в інших кімнатах), як і повністю затемнена кімната.

Головне в спальні - правильно підібране ліжко з матрацом. При виборі матраца ми повинні пам'ятати, що хребет під час сну повинен бути рівним, а тіло не повинно руйнуватися під власною вагою. М'язи повинні бути розслаблені, і всі точки тіла вирівняні.

Всупереч поширеній думці про користь жорсткого матраца, багато вчених вважають, що жорстка площина ліжка для хворих з переломами хребта, і дітям, які страждають деформаціями хребта шкідлива. Для таких людей є медичні матраци, створені з використанням інноваційного волокна - надзвичайно еластичного синтетичного матеріалу, який забезпечує чудову підтримку тіла під час сну. Його структура дозволяє повітрю вільно текти через матрац, що запобігає росту бактерій, грибків і плісняви.

Як вибрати ідеальний матрац?

Існує декілька способів вибору відповідної моделі матраца. Єдиний ефективний метод -індивідуальне тестування матраців в магазині. Ми повинні трохи полежати на матраці, влаштуватися в улюбленому положенні, в якому ми засинаємо. Тобто зробити, так званий, «плоский тест». Лежачи на спині, постарайтеся покласти руку між попереком і матрацом. Якщо навколо руки занадто багато місця, це означає, що матрац занадто важкий, якщо ми не можемо її там покласти, тоді ми лежимо на занадто м'якій моделі.

Основою для хорошого матраца є система пружин, кожна з яких реагує індивідуально на форму тіла, завдяки яким матрац має набагато більше опорних точок. Крім того, на одній стороні є профільована латексна пластина, а з іншого - високоеластична піна. Обидві сторони забезпечують додаткову гнучкість і стійкість. Конструкція пружин дозволяє повітрю і теплу вільно циркулювати, що означає, що матрац «дихає» і пропускає випаровування тіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Чим вимити плитку у ванній кімнаті?