Клуб успішних жінок, школа волонтерів, курс фінансового успіху та протидія домашньому насильству – ці та інші ідеї громадських організацій Рівненщини отримають гроші на реалізацію.

Усього конкурсна комісія визначила 9 кращих проектів, які будуть реалізовуватись за кошти обласного бюджету.

Усього на ініціативи, спрямовані на розвиток громадянського суспільства Рівне нщини, з обласного бюджету виділили 350 тисяч гривень. Максимальний обсяг бюджетного фінансування одного проекту становитиме 85 відсотків від загальної суми кошторису, решта – 15 відсотків – має надати громадська організація.

Так, проект благодійної організації «Мережа 100 відсотків життя Рівне » націлений об’єднати владу, поліцію, громадськість проти домашнього насильства. А ГО «Рада голів ОСББ м.Рівне » планує організувати співвласників в ефективне управління багатоквартирними будинками.

Кошти на одразу два проекти отримає ГО «Платформа взаємодії «Простір» – один для жінок у бізнесі, інший для підлітків.

Кілька організацій спрямували свою роботу на селище Гоща. Там хочуть реалізувати наступні проекти – «Спілка велосипедистів Рівного» ініціативу «Гоща активна», а «Громадянська мережа Опора» запропонувала проект - «Учасницьке бюджетування, як крок до якісних змін» - його ж планують реалізувати і в Костополі.

Свою роботу в громадах Рівне нщини планують активісти БО «Колесо життя», вони представили практичний курс фінансового та психологічного успіху для школярів та їх батьків.

Проект ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» хоче створити серію розвиваючих студій для дітей, а ГО «Психологічна служба Євромайдану» - міждисциплінарні команди в громадах області для покращення якості надання соціальних послуг.

Водночас, члени конкурсної комісії, зробили власні зауваження та певні корективи практично до усіх заявлених проектів. Комусь порадили змінити витрати у сторону зменшення, а комусь рекомендували замінити населенні пункти, були й інші рекомендації та запитання.