Якщо кашель довго не проходить, поряд з традиційними методами лікування можна використовувати народні засоби/

Одними з найкращих способів є зігріваючі компреси.

pic

Такі процедури покращують кровообіг і полегшують процес відходження мокроти. Доречі, все, що потрібно для лікування, є практично в кожному будинку. Тільки запам'ятай, що компреси з горілкою або спиртом дітям заборонені!

КОМПРЕСИ ВІД КАШЛЮ

Спиртовий компрес від сильного кашлю

pic

Візьми 2 ст. л. будь-якого нутряного жиру і розтопити його на водяній бані. До жиру додай 3-4 зубчики подрібненого часнику, 1 ч. л. гірчичного порошку, 1 ч. л. спирту. Добре розмішати і перенеси отриману суміш на легку тканину. Наклади компрес на груди (на область серця не можна), а зверху прикрий пергаментним папером. Груди обмотай теплою хусткою. Роби такий компрес виключно на ніч.

Медовий корж від кашлю

pic

Розтопи на водяній бані 1 ст. л. меду. Додай до меду 1 ст. л. підігрітого оцту, 1 ст. л. сухої гірчиці і 1 ст. л. соняшникової олії. В отриману суміш додай борошна стільки, щоб можна було зліпити коржик. Розкачай корж товщиною 1 см і загорни в паперову серветку або один шар марлі. За допомогою пластиру поклади корж на груди, уникаючи області серця. Зверху прикрий пергаментним папером або харчовою плівкою. Туго обмотай груди вовняним шарфом. Прикладай корж мінімум на 3 години, а краще на ніч.

Картопляний компрес від кашлю

pic

Звари в мундирі 2 кг картоплі і розімни не знімаючи шкірки. Потім додай 1 ст. л. рослинної олії, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, 1 ст. л. сухої гірчиці і 0,5 ч. л. 70% -й оцтової кислоти. Отриману суміш загорни в щільну тканину або 4-5 шарів марлі і приклади до спини на область легенів. Прикрий ковдрою і тримай поки не охолоне. Проробляти процедуру перед сном кожен день, поки кашель не припиниться.

Будь-які компреси від кашлю заборонено застосовувати дітям до року і вагітним жінкам. Під час прийому антибіотиків краще утриматися від зігріваючих процедур. Слід пам'ятати, що головне в лікуванні застуди - це спокій і споживання достатньої кількості рідини. Для дорослого оптимально 2-3 літри на добу.