(*Зовсім недавно стала популярною настільна гра Бейблейд. Думаєте вона з'явилася зовсім недавно? Помиляєтесь! Створили її ще в 1999 році за мотивами однойменного мультсеріалу, який тоді був неймовірно популярним, тому така гра виявилася дуже навіть до місця. Але з часом серіал забули, як і саму гру Бейблейд. Ось тільки останнім часом її слава починає повертатися, тому ми вирішили вам розповісти, що ж таке Бейблейд і як в нього грати.*)

Що таке Бейблейд

BeyBlade - це невеликий збірний механізм "дзига", який запускається за допомогою спеціального пускового механізму і призначений для битв з іншими Beyblade.

Ну і, звичайно, боротися Бейблейд на звичайному столі не вийде, адже іграшки просто падають і бою не буде. Для цього є спеціальне поле, яке чимось нагадує глибоку миску. І називається воно Beystadium.

Як грати в Бейблейд

Так, тут навіть є певні правила, хоча всі вони дуже умовні. Двоє або більше гравців запускають на спеціальне поле (Beystadium) свої Бейблейд (дзиги). Перемагає в битві той, хто зможе своїм дзигою вибити Бейблейд суперника з Beystadium, або зупинити Бейблейд суперника. Важливим є те, що якщо чийсь Бейблейд зупинився - це поразка. До речі, цікаво, що свій Бейблейд можна модернізувати. Адже сама іграшка складається з декількох замінних частин. Тобто, якщо ви постійно програєте, то можна не купувати новий Бейблейд цілком, а лише замінити одну із слабких частин.

Як з'явився Бейблейд

Іграшка вперше з'явилася ще в 1999 році. Відразу після цього японці запустили і мангу, а в свою чергу і аніме, щоб популяризувати іграшку. І вдалося це досить непогано. Після цього з'явилася і музика і навіть комп'ютерні ігри по BeyBlade. Але незабаром все це було забуто, аж до 2016 року. Далі вийшов аніме мультфільм Beyblade Burst, який є продовженням історії. І іграшка Бейблейд знову стала популярною.

Тепер ви знаєте, що таке Бейблейд, які правила гри, і можливо купите собі її.