За даними ВООЗ більше 2/3 населення всієї планети страждає від ентеробіозу. У країнах третього світу через відсутність ефективної діагностики і нестачі лікарських засобів захворювання зустрічається практично у кожного жителя.Однак навіть у розвинених країнах люди воліють використовувати народні засоби від глистів, так як традиційні таблетки викликають небажані побічні ефекти і мають протипоказання. Зокрема, багато що з них не дозволено давати дітям до 2-х років.

Ефективним засобом від глистів є гарбузове насіння.

pic

Рекомендується їсти їх щодня, але краще приготувати за спеціальним рецептом: 300 г сирих або висушеного насіння гарбуза очистити, зберігаючи тонку зелену оболонку. Розтерти в ступці або відбити молотком, попередньо загорнувши в полотняну ганчірочку.Пересипати отриманий порошок в ємність і поступово влити туди 50 мл води, постійно помішуючи. В отриманий склад додати 10-15 г меду і знову перемішати. Дати дитині вранці до сніданку 1 чайну ложку, поступово згодувавши йому всю приготовану дозу протягом години. Після закінчення трьох годин після цього необхідно дати випити розчин магнезії.

Ефективним засобом від глистів для дорослих є полин. Висушену траву гіркого полину в кількості 1 чайної ложки запарити тільки окропом в кількості 2 склянок і чимось накрити. Як тільки охолоне, процідити і приймати по 2 столові ложки за ½ години до їжі тричі на день.

pic

Вигнати круглих гельмінтів допоможе відвар молодих волоських горіхів. Цим засобом від глистів рекомендується лікуватися восени, коли є можливість подрібнити горіхи разом з шкіркою.Отриману масу в кількості 4 столових ложок потрібно заварити однією склянкою окропу, в якому розчинено трохи солі. Через тридцять хвилин процідити і випити настій протягом дня.

pic

Перед прийомом будь-яких народних засобів ви повинні бути впевнені, що вони вам не протипоказані і у вас немає на них алергічних реакцій. Особливо акуратно потрібно проводити лікування дітей. Для досягнення максимального ефекту від лікування варто проконсультуватися з фахівцем.