(*Хрестини - це священне таїнство і дуже важлива подія для всієї родини. Традиційно, пишних гулянь на це свято не влаштовують, запрошують лише найближчих і рідних, щоб розділити з ними радість. Що ж подарувати дитині на хрестини?*)

Найкраще, звичайно, заздалегідь поговорити з батьками малюка і запитати, що їм потрібно. Часто на хрестини дарують одяг на виріст або іграшки, ми ж пропонуємо вам 10 оригінальних варіантів подарунка, які будуть не тільки корисними, а й залишаться як пам'ять про такий важливий день в житті сім'ї.

Фотосесія. Фотографії - це відображені емоції, які залишаться з вами на все життя. Багато хто вважає, що фотосесія на хрестини - це непотрібна витрата грошей, а даремно. Це можливість дитині, коли вона підросте, побачити, як проходило таїнство, це непередавані відчуття і спогади у батьків, при черговому перегляді фотографій. Тому, якщо у вас є можливість, подаруйте фотосесію, тільки в такому випадку, всі організаційні питання вам доведеться взяти на себе, ну і звичайно ж довести до відома батьків. Крім того, можна подарувати сертифікат на фотосесію з відкритою датою, щоб батьки скористалися ним на свій розсуд: зробили осінню фотосесію на природі, новорічну тощо.

Дитяча Біблія. Біблія - дуже символічний і цінний подарунок. Хрещення передбачає духовне виховання дитини, тому щоб з раннього дитинства знайомити її з біблійними історіями, подаруйте Біблію. Варіантів дитячої Біблії досить багато, все залежить від ваших фінансових можливостей, але навіть найпростіша - з красивими ілюстраціями і доступною текстової адаптацією - відмінно підійде.

Срібна ложка. Срібна ложка - традиційний подарунок на хрестини, це не просто столовий прилад, це побажання здоров'я, благополуччя і апетиту малюкові. Такий подарунок - давня християнська традиція, найчастіше його дарують саме на хрестини або на "перший зубок".

Ікона. Ікона - дуже цінний і символічний подарунок на хрещення дитини. Найчастіше на хрестини дарують іменну ікону, тому перед покупкою ікони важливо дізнатися, яке ім'я буде дано дитині при хрещенні. Зробити це можна в церкві, в якій буде проходити таїнство. Крім того, на хрестини можна подарувати мірну ікону - довжина дошки цієї ікони, дорівнює зросту малюка при народженні, а святий покровитель на ній зображений у повний зріст. Такі ікони, як правило, виготовляються на замовлення, головне знати зріст малюка при народженні та ім'я, який його будуть хрестити.

Розвиваюча книга. Розвиваюча іменна книга з тканини і фетру - це не тільки яскрава іграшка, це ще і прекрасний розвиваючий посібник для найменших. У цій книзі є тканини різних текстур, гудзики, намистини, стрічки, вона допоможе малюкові вивчити форми, кольори, поняття більше-менше і масу іншої інформації, в залежності від віку малюка. Така книга стане прекрасним помічником у розвитку крихти на довгий час.

Шкатулка "Мамині скарби". Тест з двома смужками, бірочка з пологового будинку, перший локон - у мами є багато скарбів, для яких відмінно підійде шкатулка. Майстрині хендмейд пропонують масу варіантів такої скриньки з різним наповненням і колірними варіантами, в залежності від статі малюка. Така скарбниця стане оригінальним подарунком на хрестини і обов'язково сподобається мамі.

Метрика з фото. В якості оригінального подарунка можна вибрати метрику з фотографіями. Метрика є з рамками для фотографій з ім'ям і пам'ятними цифрами: дата і час народження крихітки, вага, ріст. Такий оригінальний подарунок займе почесне місце в дитячій кімнаті і буде радувати батьків і малюка.

Плед. Подаруйте дитині ніжний в'язаний плед, який буде зігрівати її під час прогулянок на вулиці або двосторонній плед з плюшу, під яким малюк буде довго ніжитися в ліжечку. Дитячий текстиль зараз настільки широко представлений, що вибрати буде не складно. Такий подарунок прослужить малюкові довго і можливо навіть перейде у спадок. Фотоальбом. Майстрині скрапбукінгу представляють різноманітність альбомів для малюків. Є іменні альбоми для фото в яких красиво оформлена обкладинка, а всередині просто білі аркуші, а є інші - в яких мама може робити записи і залишати важливі позначки в міру дорослішання крихти. Такий альбом робиться на замовлення і коштує недешево, але такий подарунок залишиться у дитини на все життя і буде яскравим нагадуванням про дитинство.

Набір посуду для прикорму. Якщо хочете вибрати практичний подарунок, сміливо даруєте посуд для прикорму. Виробники дитячих товарів пропонують масу варіантів: тарілки на присосках, тарілки-непроливайки у вигляді півсфери, бамбуковий посуд - є де розгулятися, залишилося вибрати те, що підходить вам по дизайну і за ціною.