Усі ми знаємо місто Дубно через те, що там знаходиться замок. Сьогодні ми пропонуємо Вам дізнатися про ще одну пам'ятку історичного міста - Велика синагога. Як було і що маємо зараз дивіться далі:

Я часто була біля цієї будівлі, але мені здавалося, що це колишня військова споруда, і я завжди проходила повз. Але згодом мені розповіли, що це одна із найбільших синагог в Західній Україні.

pic Я почала шукати інформацію, і довідалася про це те, що синагога, яка розташована в Дубно, найбільша у Східній Європі. Вона була збудована в далекому XVI столітті. Будівництво синагоги тривало 12 років

pic Будували її у стилі барокко. Але будівля декілька разів зазнавала перебудови. Є ймовірність того, що синагога була не тільки спорудою для молитви, а й для захисту: товсті стіни, бійниці.

pic В 1941 році в Дубно неподалік синагоги було створено гетто. І в період окупації звідси було вивезено і розстріляно близько 12 тисяч євреїв. Синагога втратила свою цінність.

pic На сьогоднішній день синагога стоїть повністю закрита. Йдуть ремонтні роботи щодо перекриття даху. Є надія на те, що історичну пам'ятку відреставрують і ми матимемо ще одну туристичну родзинку в області.

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рівне нщина містична: Легенда про Беату [ВІДЕО] ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мандруй і знай свій рідний край: Дубно Рівне нщина туристична: унікальна синагога в Острозі [ФОТО]