Використання народних засобів лікування гаймориту стане відмінним доповненням до медикаментозної терапії. Народні засоби необхідні, перш за все, для того, щоб усунути з пазух накопичений гній. Очищення пазух дозволяє знищити мікробні організми, послабивши тим самим запалення і знявши больові відчуття. Все це сприяє поліпшенню стану пацієнта.

Лікування гаймориту срібною водою і парафіном

pic

1. Одним з найпопулярніших народних засобів лікування гаймориту є срібна вода. Цю воду можна зробити самостійно або купити в консистенції 20 мг / л для промивання пазух, інгаляцій і полоскання носоглотки. Срібло відмінно справляється з інфекцією, а вода промиває пазухи від гною.

2. Крім цього, для лікування гаймориту також часто користуються іншим способом - парафінолікування. Терапію можна провести самостійно в домашніх умовах. Є кілька найбільш ефективних методів: розплавляємо парафін до 60-65 градусів, після чого пензликом наносимо на зону пазухи носа. Потім на парафін кладемо шматок вощеного паперу, потім зав'язуємо вовняною тканиною. Ми залишаємо так на годину. Але Ви повинні знати, що це прогрівача процедура, тому її не слід проводити під час гострої стадії захворювання.

Лікувальна мазь на основі спирту, меду, ріпчастої цибулі, олії, молока і мила

pic

Гайморит досить швидко, ефективно лікується за допомогою мазі, яку можна приготувати самостійно. Це досить простий і дієвий засіб, реально допомагає хворим людям. Воно поширене, насамперед, тому, що має миттєве дію. Але перед тим як почати лікування, потрібно переконатися в тому, що у вас немає алергії на компоненти ліків. Щоб приготувати мазь, потрібно взяти в рівних пропорціях спирт, мед, сік ріпчастої цибулі, рослинне масло, подрібнене господарське мило і молоко. Всі компоненти розтопити на водяній бані до тих пір, поки мило не розтопиться. Після того як суміш повністю охолоне, її потрібно перемішати. Все, мазь готова до застосування. Для використання беремо ватну паличку, мочаємо її в мазь. Три рази в день паличку потрібно закладати в ніс на 15 хвилин в кожну ніздрю. Тривалість курсу: близько 20 днів. Якщо необхідно, курс повторюється після 10-денної перерви.