Сьогодні, 27 вересня, на 25-й сесії Рівненської міської ради розглянули понад 150 питань.

Окрім питань про виділення коштів, надання матеріальної допомоги, приватизацію нежитлових будинків та інших питань щодо розроблення проекту землеустрою на засіданні сесії міської ради стався конфлікт між Олександром Чубаєм та Віталієм Германом.

"Кілька сесій назад ви давали доручення Герману аби він розібрався з трьома самовільними будівництвами, які відбуваються у мене на мікрорайоні. Мені приходять відповіді що там немає жодних порушень. Це: Князя Романа, 13; Богоявленська, 4; Гагаріна, 45. Хай пан Герман надасть відповідь, чи розібралися з цими самобудами" , - звернувся депутат Олександр Чубай до міського голови.

Віталій Герман в свою чергу повідомив, що на всі депутатські запити була надана повна і обґрунтована письмова відповідь щодо цих питань.

Олександр Чубай вступив у суперечку з Віталієм Германом. На його думку, Герман свідомо не бачить незаконних будівництв.

"На момент підготовки відповіді на депутатське звернення, дійсно, згідно розпорядження міського голови проведений розподіл між заступниками міського голови і управління ДБК вже мені не підпорядковується. Я не можу розглядати і координувати діяльність цього управління" , - відповів Віталій Герман на обвинувачення.

Міський голова Рівного доручив вивчити ці питання Миколі Дядюсь. І додав, аби той дав офіційну відповідь Чубаю, під запис на відео аби той міг зберегти собі його в архів.

Олександр Чубай для стенограми повторно озвучив питання на які чекає відповіді:

"Це самовільно встановлений павільйон на Богоявленській, 4; потрібно додати, що на карті самобудов цей об'єкт то зникав, то знову з'являвся. Хтось на щось впливає, Володимир Євгенович, от ваша посмішка мені подобається - ви все знаєте. Ще 2 об'єкта - Князя Романа, 13 та Гагаріна, 45"

В свою чергу міський голова міста Рівне намагався владнати перепалку, яка тривала понад 15 хвилин. Наголосив, що конфлікт тривав вже давно, з моменту, коли подружжя Чубаїв викупило офіс на проспекті Миру.

Після слів Володимира Хомка до мікрофону підійшла Тетяна Чубай та зазначила, що приміщення купила вже з прилаштованим ґанком. Розповідаючи, як все насправді сталось - пані Чубай розплакалась.

Конфлікт набув обертів. Пан Чубай взявши другий мікрофон почав на підвищених тонах доводити свою думку. Вичерпати перепалку вдалось лише згодом.

Перейшовши до голосування за питання сесії про внесення змін до бюджету, Олександр Чубай вирішив показати "наглядний приклад, як працює міська система". Після цього пан Чубай вийшов в центр сесійної зали разом зі своїм стільцем та словами: "Голосування зараз не може відбуватись згідно регламенту". Коли він сів на стілець, то той під ним зламався, а сам депутат - впав.

Після цього хаос у залі сесійної ради припинився. Депутати в спокійній атмосфері закінчили розгляд та голосування за інші питання. Наприкінці сесії голова міста привітав всіх міських обранців з новим рекордом, що за 3 години вони переглянули 260 питань.

Детальніше, про те як пройшла сесія Рівне нської міської ради дивіться сьогодні, 27 вересня, у Новинах Рівного.