Якщо Ви заплануєте мандрівку до величного (*Острога*), обов'язково завітайте до (*Татарської вежі*). Історична архітектурна пам'ятка приємно Вас здивує.

ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Telegram: Rivne1.tv ПІДПИСУЙТЕСЯ НА НАШІ НОВИНИ У Viber: Rivne1.tv Знаходиться Татарська брама на вулиці Академічній, колишній Татарській. Це пам'ятка оборонної архітектури, яка являється рідкісним зразком оборонної споруди, який має назву барбакан. Він є одним із найвизначніших оборонних споруд України.

pic Якщо вірити легендам та переказам отримала вежа назву через татарське передмістя, яке розташовувалося поруч. Тут свого часу князь Острозький поселив полонених татар.

pic Вежа була зведена в другій половині XV - початок XVI століть. Архітектором прийнято вважати Якуба Мадлайна.

pic Довгий період часу вежа стояла наполовину зруйнованою в чагарниках та смітті. Однак знайшлися ті, які вирішили величну пам'ятку міста врятувати. І нині так званий Культурний барбакан є неймовірним прикладом збереження історії краю та пам'яток.

pic

pic

pic

pic

pic ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мандрівка одного дня: Замок князів Острозьких [ФОТО] Мандруй і знай свій рідний край: Острог Рівне нщина туристична: унікальна синагога в Острозі [ФОТО] ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рівне нщина містична: Легенда про Гальшку Острозьку [ВІДЕО]