Rivne1.tv разом з Вами вже мандрували до міста Острог. Ми розповідали Вам про цікаві та унікальні місця, які можна відвідати у цьому місті. Але час на місці не стоїть, і за короткий термін часу Острог створює все більше і більше туристичних роздинок, які спонукають завітати сюди знову.

 Багато писати не буду, просто покажу. Я була в Замку князів Острозьких декілька років тому і повернувшися сюди знову, була приємно здивована. Унікальна пам’ятка оборонної архітектури середньовічної Волині розташована в південно-східній частині Замкової гори на її крутому схилі.

pic Ядро споруди – донжон – був споруджений у другій половині ХІV століття - це найдавніша кам'яна споруда Замкової гори.

pic Замок дуже багатий на історію та безліч легенд. Особливе місце в історії замку посідає чорна княгиня - Гальшка Острозька, яка в юні роки стала вдовою і життя своє завершила самогубством.

pic Нині у Вежі Мурованій розміщений краєзнавчий музей з експозиціями та музейними колекціями археології, іконопису, живопису, скульптури, кераміки, зброї, посуду, інших пам'яток історії доби князів Острозьких.

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic Дуже захоплюють музейні колекції. Біля них можна втратити лік часу. Адже хочеться старовинні знахідки роздивитися до маленьких деталей.

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic На окрему увагу заслуговують скульптури, які знаходяться на другому поверсі замку. Їх не дуже багато, але кожна з них неймовірно гарна.

pic

pic

pic Також на території замку можна потрапити до Богоявленського собору-фортеці, який був збудований в XV-XVI столітті. Щонеділі вранці тут відбуваються богослужіння.

pic

pic І звичайно спочатку надбрамна вежа, а згодом дзвіниця знаходиться при вході/виході на територію історичного комплексу.

pic Приємних вражень. Мандруйте разом з rivne1.tv.