На Рівненщині захворюваність на кір та кашлюк переважає середній державний показник.

В прямому ефірі програми "Без цензури" головний епідеміолог області - Віктор Мороз розказав, яка епідеміологічна ситуація в Рівне нській області.

"Ситуація в області з інфекційних хвороб - напружена. Зокрема, якщо взяти кір то у нас є епідемія кору. На сьогодні понад 1100 випадків кору в Рівне нській області. Також у нас велика кількість захворювання на кашлюк і показники захворювання на цю інфекцію у нас одні з найвищих по Україні. Також у нас нестійка ситуація з кишковими інфекціями, а за останній місяць ми маємо 4 спалахи сальмонельозної інфекції", - говорить пан Мороз.

Крім того він зазначив, що захворюваність на кір та кашлюк - вище середнього державного показника. Також, на Рівне нщині , зафіксований випадок "забутої" інфекційної хвороби. Наприкінці серпня цього року 2-річна невакцинована дитина захворіла на правець.

Також, 19-20 вересня до лікарів звернулися семеро неповнолітніх вихованців та двоє працівників Мізоцької школи-інтернат. Їх госпіталізували до районної лікарні з ентероколітом.

Віктор Мороз говорить, що поки рано говорити що саме послужило причиною цього захворювання.

"Хочу сказати, що коли я йшов до вас на ефір, мені зателефонували та повідомили, що з такими ж симптомами госпіталізовано ще двох неповнолітніх. Причин спалаху такої інфекції може бути багато: продукція, можливо носій був серед персоналу. Ми набрали 31 пробу продуктів, обстежили персонал тепер чекаємо результатів і будемо робити висновки. Я вже говорив, що за останні чотири тижні це 4 спалах і до цього всі спалахи були викликані сальмонелою."

Також пан Мороз наголошує, що найкращим способом вберегтись від будь якої інфекційної хвороби є вакцинація дітей.

На сьогодні, всі необхідні вакцини є у щеплювальних пунктах області. Потрібне лише бажання батьків привести свою дитину у лікувально-профілактичний заклад, отримати щеплення і цим самим захистити дитину від інфекційних хвороб.