Мама загиблого в АТО Романа Свіржевського на сесії Рівненської районної ради виступила, розповівши про ситуацію, яка склалася з меморіальною дошкою її сину.

Спершу історію про зникнення меморіальної дошки зі стін Корнинської школи поширили у групі "Рівне нщина політична" у мережі Facebook.

pic

Гроші на цю дошку збирали учні школи. Її встановили, а от після ремонту приміщення... дошка зникла.

Обурена подіями мама Героя Оксана Свіржевська прийшла на сесію Рівне нської районної ради.

А також написала звернення до Громадської ради при Рівне нській облдержадміністрації.

pic

Нагадаємо, Свіржевський Роман Петрович (18.09.1994 – 01.05.2016) народився в с. Корнин Рівне нського району. У 2012 році закінчив Корнинську загальноосвітню школу. 06 листопада 2012 року був призваний на військову службу до лав української армії. Після закінчення строкової служби зарахований на військову службу за контрактом. Служив за контрактом, відмовлявся демобілізуватись. Молодший сержант Свіржевський Роман Петрович – командир відділення командно-штабних машин, начальник радіостанції взводу командно-штабних машин центру зв’ язку. Військова частина А-1671 (55 Рівне нська окрема бригада оперативного командування «Захід»). На війні з 19 років, з самого початку. У липні 2014 року отримав поранення під час виконання бойового завдання.

Загинув 01 травня 2016 році в смт. Нижня Дуванка Сватівського району Луганської області. Похований в с. Корнин Рівне нського району.

Указом Президента України №522/2016 від 25 листопада 2016р., «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та териториальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений медаллю за «За військову службу Україні» (посмертно).

Нагороджений знаком народної пошани орденом «За мужність і відвагу»( № знаку 160 від 01.06.2016р.) посмертно.