Займатися спортом навіть якщо дуже лінь - можливо.

Йде сніг, дощ, втомилася, треба ще вдома прибратися, та й серіал сам себе не подивиться. Знайомі відмазки, чи не так? Якщо записатися в спортзал - це нікчемна справа, то таки змусити себе працювати над фігурою те ще завдання. Втім, мотивувати себе на заняття можна.

1. Придумати винагороду

Ніщо так не допомагає зосередитися на досягненні результатів, як обіцяна нагорода. Неважливо, що саме це буде - похід по магазинах, цукерка або цілий день байдикування. Приємне відчуття очікування допоможе тобі якомога старанніше виконати все заплановане.

2. Купити одяг для занять

Що б там не казали, а спортивна форма грає дуже важливу роль в нашому житті. Вона допомагає чисто психологічно налаштуватися на похід в спортзал і відчути всю важливість цього дійства. Крім того, фінансові вкладення в будь-яку справу змушують цілком на ньому зосередитися.

3. Скласти список

Розписувати свої бажання, таким чином візуалізувати їх, дуже корисно. Склади особистий план тренування, вказавши, яку музику ти б хотіла послухати, і які саме вправи варто зробити. Періодично міняй план, переглядай його різноманітність, пробуй щось незвичайне, але цікаве. Головне - не забувай консультуватися з тренером, щоб не нашкодити собі.

Як правильно відпочивати, щоб бути продуктивними

4. Попросити допомоги

Якщо ні нагадування на телефоні, ні яскраві стікери по всьому будинку, ні будильник не працюють, звернися за допомогою до близької людини. Це може бути чоловік, хлопець, подруга, мама, сестра або навіть сусідка. Їм не обов'язково ходити з тобою в спортзал, але ось дзвонити і нагадувати про запланований похід не буде зайвим.

5. Залишатися реалістом

Часом відвідувати спортзал не хочеться просто тому, що не видно ніяких результатів. Будь реалістом: морально готуйся до того, що за два відвідування ти не схуднеш, а тіло стане гарним і підтягнутим далеко не відразу. Пошукай в інтернеті інформацію про те, як і що треба робити, для того, щоб добитися відмінних результатів. А ще краще візьми заняття з тренером, хоча б спочатку.