Випадок сказу зареєстрований 12 вересня на території Гощанського району.

Напередодні, 11 вересня, оглядачі повідомили про дивну поведінку вівці. Завідувач Бугринським пунктом ветмедицини виїхав на місце, ізолював тварину в окремому приміщенні та взяв під нагляд.

Вранці 12 вересня, тварина загинула, про що було повідомлено спеціалістів ветмедицини району, які негайно виїхали на місце події, відібрали патматеріал від трупа вівці та направили в Рівне нську регіональну державну лабораторію Держпродспоживслужби для дослідження на сказ. Труп вівці спалено.

На території неблагополучного щодо сказу пункту проводяться заходи згідно Інструкції «Про заходи щодо боротьби зі сказом тварин». Спеціалістами Держпродспоживслужби та державної ветеринарної медицини вивчаються можливі контакти хворої вівці з людьми та іншими тваринами, проводиться вимушена дезінфекція, а також щеплення тварин проти сказу.

Готуються матеріали на засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, щодо відкриття неблагополучного пункту та введення карантинних обмежень по сказу.

Складений план заходів по локалізації і ліквідації захворювання.