Ніякого "бурштинового краю", "зеленого міста" і "культурних центрів"- тільки справжнє місто без прикрас. З усіма його вадами та недоліками.

Вчора, 13 вересня, у Рівному пройшла Антиекскурсія, де організатори відмовились від загальновідомих та банальних фактів про наше місто.

Взамін розказали про точкові проблеми Рівного: стадіон "Авангард, річка Устя та палац Любомирських. Крім того, поговорили про обіцянки міської влади щодо оновлення та облаштування цих місць.

"Локації ми обрали невипадково. Всі місця представлені на екскурсії дивним чином знаходяться поруч, і це є одним з головних критеріїв екскурсії - бо далеко ходити учасники навряд захочуть. І насправді це якесь заговорене місце. По-друге, всі екскурсійні об'єкти знаходяться в центрі міста. Збоку облаштована Лебединка, Краєзнавчий музей, а пройшовши пару кроків - можемо спостерігати такий треш. Ми хочемо показати місцевим жителям, що не все так прекрасно як розказує нам наша влада. Що варто звернути з центральної вулиці та Рівне вже не таке "зелене" та "комфортне", як звикли його називати." , - говорить одна з організаторів антиекскурсії Яна Дішкант.

Крім того організатори акцентували увагу на "обіцянках" місцевої влади. Насамперед щодо стадіону "Авангард". Говорять, що після реставрації стадіону у 2002 році його до цього часу не можуть оновити, спираючись на ряд проблем. За проектом, "оновлення" повинно було завершитись до 2019 року, проте за новими "обіцянками" закінчення перенесли на 2021 рік.

Антиекскурсія - формат зовсім новий для Рівного. Організатори обіцяють і надалі дивувати жителів такими прогулянками, але вже по новим локаціям міста.

pic