Для цього вдруге зібралися члени робочої групи, яка була утворена для вирішення проблем фінансування медичних закладів району.

Нагадаємо, до неї увійшли, зокрема, представники обласного та районного підрозділів охорони здоров’я, фінансів, головний лікар ЦРЛ. На зустріч також запросили народного депутата Олександра Дехтярчука, голову РДА Юрія Парфенюка, керівника райради Олександра Козака та міського голову Дубна Миколу Антонюка.

Як повідомила заступник керівника Рівне нської ОДА, голова робочої групи, Світлана Богатирчук-Кривко, на сьогодні існує незабезпеченість державної медичної субвенції до сформованої мережі закладів.

«Дубенський район специфічний і тому, що вже є багато ОТГ, які на договірних основах працюють з центральною районною лікарнею. Їх мешканці користуються послугами закладу. Чітко не визначено скільки відсотків громади повинні віддавати медичної субвенції на вторинну допомогу. До того ж Мирогощанська ОТГ не перераховує коштів через невиконання бюджету. Водночас, Дубно має свої медично-профілактичні заклади, а також містяни користуються й послугами ЦРЛ. Однак місто не передає на це субвенцію», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Заступник голови ОДА повідомила, що прийнято комплексне рішення, яке стосується не лише фінансування у 2018 році, а й перспективи на наступний рік.

Під час обговорення робоча група зауважила на необхідності приведення у відповідність державній медичній субвенції мережі медзакладів, як району так і міста - проведення оптимізації. Також вирішено звернутись до Мирогощанської ОТГ та міста Дубно щодо перерахування коштів за надання послуг до кінця 2018 року. Водночас, на сесію районної ради винести звернення Дубенської міської ради щодо передачі їй на утримання райлікарні.

«Крім того, буде підготовлене звернення до народних депутатів, які представляють і Рівне нщину, і в тому числі Дубенський округ, що все ж таки державна медична субвенція не покриває потреб не лише Дубенського району, а й області в цілому. На сьогодні для Рівне нщини не вистачає більше 300 мільйонів. А місцеві бюджети не можуть охопити усі потреби», - підсумувала Світлана Богатирчук-Кривко.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.