Чистота у ванній - запорука гігієни та приємного інтер'єру. Але поверхневого прибирання сантехніки недостатньо - потрібно звернути увагу і на інші компоненти у ванній.

Туалетний йоржик. Візьміть за правило чистити йоржик раз в тиждень або двічі. Зробити це просто - під час миття унітазу, залийте засіб під обідок і додайте трохи в воду. У воду помістіть йоржик. Через 15 хвилин, коли засіб вже встиг подіяти, спустіть воду. Щоб помити підставку під йоржик, виконайте те ж саме: капніть трохи засобу, залийте водою, дайте постояти і сполосніть.

Стіни. Ми рідко забуваємо про миття сантехніки або дзеркала, але стіни у ванній часто залишаються поза нашою увагою. Щоб позбутися від розводів на стінах, збризніть з пульверизатора стіни звичайним столовим оцтом (НЕ есенцією!), залишіть на кілька хвилин і потріть щіткою. Промийте чистою водою і витріть насухо.

Шторка. Душова шторка миється і чиститься дуже легко - закиньте її в пральну машинку, виставивши температуру не вище 40 градусів і відключивши функції сушки і віджимання. Якщо шторка має значні відкладення нальоту, іржі, плісняви, її можна замочити на кілька годин у тазі з відбілювачем. Від нальоту також допоможе лимонна кислота, додана в лоток для порошку. Якщо матеріал шторки дуже тонкий, то його можна помити за допомогою щітки і миючого порошку вручну або замінити на нову (зазвичай тонкі шторки для ванних коштують недорого).

Душова лійка. Щоб забезпечити хороший натиск води, не забувайте про очищення душової лійки. Щоб позбутися від вапна, змішайте воду і оцет в пропорції 1:2 і замочіть в ньому лійку. Ви можете від'єднати лійку або закріпити пакет з розчином на ній за допомогою звичайної гумки. Стара зубна щітка дозволить механічно прочистити отвори, а для особливо забитих отворів можна використовувати голку.

Тримач для щіток. Зубні щітки, якими ми користуємося щодня, найчастіше живуть в дуже брудному тримачі - волога і відсутність сонячного світла роблять свою справу. Щотижня промивайте водою, обробляйте антисептиком. Через кілька хвилин потріть тримач щіткою і ополосніть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як вибрати хороший фільтр для води? [Поради рівнянам]

Як правильно обрати плитку у ванну кімнату?