26 вересня на Рівненщині відбудуться масштабні тренування щодо дій у разі виникнення надзвичайної ситуації на Хмельницькій АЕС

До навчань будуть залучені органи управління та сили цивільного захисту Рівне нської області та її підрозділи у Гощанському, Здолбунівському, Острозькому, Дубенському, Млинівському, Рівне нському районах, а також містах Острог та Дубно.

На важливості проведення таких навчань наголосив заступник голови Рівне нської ОДА Олександр Корнійчук під час роботи комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій: «Закликаю віднестись відповідально усіх причетних. Адже ми маємо бути готовими до будь-яких надзвичайних ситуацій. Водночас, тренування – це можливість перевірити ефективність роботи служб, надійність обладнання та удосконалити професійні навички».

Він додав, що важливо також донести інформацію про проведення тренувань до місцевого населення. Нагадаємо, в 30–ти кілометрову зону спостереження попадають населені пункти Острозького, Гощанського та Здолбунівського районів.

За ходом навчань буде спостерігати комісія у складі представників Державної служби України з надзвичайних ситуацій, тож у підсумку буде оцінена робота кожного підрозділу.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Віктор Симонюк доповів про стан планування заходів та готовність евакуаційних органів.

В свою чергу, заступник начальника управління організації реагування на надзвичайні ситуації та цивільного захисту ГУ ДСНС України у Рівне нській області Іван Жакун поінформував присутніх про готовність сил і засобів ДСНС до проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.

До тренувань залучатимуть місцеве населення.

Під час практичної фази навчань, зокрема, відпрацьовуватимуть заходи з оповіщення та проведення евакуації. На практиці також перевірятимуть систему оповіщення, порядок укриття населення, контролюватимуть хід розгортання пунктів евакуації та постів регулювання руху.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.