Нові тарифи на вивезення сміття має затвердити Рівненський міськвиконком, а на захоронення - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Нині в Рівному діє тариф на вивезення побутових відходів, який був прийнятий у 2015 році. На одного мешканця багатоповерхівки він становить 8,53 грн, а для мешканця приватного сектору 12,48 грн.

- Розрахунок нового тарифу на вивезення побутових відходів ми вже здали, його має цього місяця розглянути виконком Рівне нської міської ради, - каже економіст КАТП-1728 Світлана Білик.

Зокрема на розгляд виконкому виноситимуться такі тарифи на вивезення сміття у Рівному:



pic



pic

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки "лишилося" рівненському сміттєзвалищу?

Також на підприємстві розробили новий тариф на захоронення сміття, його має розглянути НКРЕКП. На сьогодні послуга захоронення сміття у Рівному дуже збиткова, запевнила Світлана Білик під час прямого ефіру проекту "Реформи зблизька" на "Рівне 1":

- Вона не переглядалася на підприємстві з 2012 року. Була прогалина у законодавстві і лише у 2016 році захоронення стало ліцензованою послугою. У 2017 році регулятор розробив ліцензійні умови, які ми отримали у вересні минулого року. Це дало можливість розробити новий тариф. На сьогодні тарифна захоронення 1 кубічного метра для населення становить 4 гривні 39 коп, для «бюджета» 4 гривні 69 коп, для інших споживачів – 5 гривень 33 коп. Ми розробили новий тариф з врахуванням технології захоронення відходів. Він зростає і тепер для всіх категорій споживачів він буде в одному розмірі – 22 гривні 99 коп.