Часто нам здається, що чим більше ми працюємо, тим більше встигаємо. Але це помилка. Перенавантаження шкодить здоров'ю і продуктивності.

Працювати понаднормово можна протягом кількох тижнів, але потім такий режим починає створювати більше проблем, ніж вирішувати.

Як же бути продуктивнішими? Відповідь проста: правильно відпочивати.

Ми часто визначаємо відпочинок як відсутність роботи і байдикування. Але найкраще допомагає відновитися активна діяльність. Заняття спортом, прогулянки або захоплююче хобі - набагато більш корисні види відпочинку, ніж сидіння на дивані перед телевізором.

Хобі

Амбітні люди, закохані в свою роботу, зазвичай мають хобі, які забирають багато часу і сил. Такі заняття (наприклад сходження на Еверест) можна назвати серйозним відпочинком. Вони не тільки відновлюють сили, а й дають можливість для творчих роздумів. Це і є один із секретів продуктивності.

Сон

Сон вкрай важливий для правильної роботи мозку. Під час сну мозок позбавляється від токсинів, що накопичилися протягом дня. Крім того, навіть уві сні мозок продовжує працювати над вирішенням проблем, про які ми думали вдень.

Творчість

Багатьом здається, що творчість - це щось спонтанне, ірраціональне, а натхнення приходить як грім серед ясного неба. Але для більшості творчих особистостей все зовсім навпаки. Натхнення приходить, коли ви починаєте працювати.

Щоб бути продуктивнішими, не прагніть більше працювати і постійно затримуватися в офісі допізна, так ви просто перегорите. Домогтися успіхів у своїй галузі можна, якщо ви будете відпочивати і відновлювати сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Про, що говорити з хлопцем на першому побаченні?