Червона нитка на руці вже давно увійшла в наше життя, як модний і красивий аксесуар. Однак, мало хто знає про її справжнє призначення. Що ж це таке? Червона нитка долі, талісман від пристріту, старовинний оберіг, який захищає або ж просто модний аксесуар?

У багатьох культурах і релігіях червоній нитці приписують потужну силу. Цей символ з античних часів вважався оберегом, який захищає від негативної енергії і відлякує злих духів у самих різних народів - слов'ян, індусів і т.д.

Чому саме вовняна нитка?

Пояснення досить просте: вовняна нитка позитивно впливає на здоров'я, зокрема, покращує кровообіг людини. Одягнувши її на зап'ястя, ми прискорюємо загоєння ран, подряпин, а також позбавляємо себе від різних запалень і болю в сухожиллях.

Вся справа в тому, що шерсть - це відоме джерело статичної електрики. Наука підтверджує теорію про те, що шерсть покращує кровообіг, торкаючись шкірного покриву людини.

Особливу роль червона нитка грає в містичному вченні під назвою Каббала, інтерес до якого різко зріс на початку 21 століття.

Звідки пішла традиція носити червону нитку

Точної відповіді немає. Ясно одне - це сильний оберіг. Червона нитка на зап'ясті, привезена з Єрусалима, вважається потужним амулетом. В Ізраїлі червону нитку пов'язує на руку людині монах або спеціально навчена жінка, яка уособлює позитивну енергетику.

Пов'язування нитки - це певний ритуал. Тей, хто пов'язує нитку читає спеціальну молитву і щиро бажає людині добра. Червоною ниткою нібито перев'язана могила Рахіль - героїні біблійних сказань, яка стала символом захисту і материнської любові. Але є й інші повір'я щодо червоної нитки, не пов'язані з іудаїзмом.

Послідовники Каббали вважають, що червона нитка на зап'ясті вбереже вас від пристріту.

Нитку не можна пов'язувати самостійно - тоді вона не стане амулетом. Пов'язати нитку попросіть родича або друга, який під час самого процесу повинен щиро бажати вам добра.

Слов'яни вірили, що богиня Лебідь навчила людей пов'язувати ниточку червоного кольору на паркані - так хвороба не зможе увійти в будинок.

Чому саме червона?

Єдиної версії з цього приводу не існує. У кожного народу своя легенда, яка аргументує, чому саме червону нитку необхідно зав'язувати для захисту від пристріту та інших небезпек.

У слов'ян є повір'я про богиню Лебідь, яка навчила селян пов'язувати червону вовняну нитку на тин, щоб хвороба не змогла пройти в будинок. Навіть в наші дні в деяких глухих селах цим методом зупиняють епідемію грипу. Наші сучасники, які вважають за краще лікуватися і рятуватися від пристріту народними методами, червону пряжу використовують для лікування простудних захворювань.

У стародавніх літописах йдеться, що червона вовняна нитка увібрала в себе силу тварин і сонця. Саме тому цей оберіг дарує здоров'я і береже від пристріту.

Як правильно зав'язати червону нитку від пристріту?

За загальноприйнятою традиції зав'язати вам її повинен коханий, найкращий друг або близький родич. Людина повинна розуміти, що означає цей ритуал, і щиро бажати вам добра. Оберіг від пристріту може зробити і надіти вам на руку людина з сильною і чистою енергетикою - священик або черниця.

У слов'ян дещо інші правила зав'язування червоної нитки на лівому зап'ясті. Ви можете зробити це самостійно. Але обов'язково зав'язати сім вузлів. Над кожним з вузликів попросіть захисту і дуже яскраво уявляйте собі, що ви хочете принести в своє життя. Не думайте про погане, позитивний настрій і віра в цьому процесі надзвичайно важливі.

Не хвилюйтеся, якщо ваш «захисник» порветься. Якщо правильно зав'язаний оберіг порвався, значить, повз людини в цей момент пройшла велика біда. Червона ниточка зуміла врятувати свого підзахисного, але вже віддала всі свої сили. Після цього просто зав'язується новий оберіг.

На яку руку пов'язувати амулет

Слов'яни вважали - ліва рука є приймаючою, людина, пов'язавши на ліву руку червону нитку, зможе через неї приймати захист вищих сил. Червона нитка на правому зап'ясті часто говорить про те, що її носій не знає, в чому полягає сила амулета. Однак деякі східні народи вважають - якщо у вас є бажання привернути багатство і успіх, потрібно зав'язати червону нитку на зап'ястя правої руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

15 речей, які приносять в будинок нещастя