Кухні стають розумнішими, і ми починаємо забувати старі гаджети і рекомендації, якими користувалися ще кілька років тому.

Робочого трикутника більше немає

Колись «кухонний трикутник» був правилом розміщення меблів і техніки. Ми точно розраховували, де повинна бути кухонна плита, раковина і холодильник. Це правило було важливим і актуальним. Сьогодні все змінилося: забудьте про правила. Тепер все більше людей готують на кухні разом, і стає все більш важливим мати кілька робочих трикутників. На кухні повинно бути більше однієї зони, де можуть функціонувати дві людини, тому мати дві плити і два холодильника в різних місцях стає необхідністю.

Активні і пасивні зони

Також важливо подумати про активні і пасивні зони в дизайні кухні. Так, якщо хтось готує в активній зоні, а діти приходять додому зі школи обідати, розміщуючись в пасивній зоні. Більшість кухонь, які розробляють для нових планувань, тепер мають дві зони.

Кухні стають розумнішими: незважаючи на те, що останні кілька років в моду увійшли і стали звичними інтернет-холодильники і wi-fi-духові шафи, ми чекали технології, щоб заново оснастити кухню. Стали актуальними нові функції.

pic

Гнучкий доступ

Не вдається дістатися до верхньої шафи? З'явилися стільниці з регульованою висотою і верхні шафи, які піднімаються або опускаються, щоб ви могли отримати доступ до найвищих областей.

Спливаючі системи зберігання: якщо ви заміните стандартну 600-мм глибину ящиків на аналогічні з глибиною 700 мм-800 мм, чому б не мати секцію ззаду з розумною спливаючою системою зберігання?

pic Нові холодильники: великий і глибокий холодильник з нержавіючої сталі йде в минуле. Більшість сучасних холодильників, з якими працюють кухарі, мають ширину 1200 мм і глибину 600 мм.

Багатофункціональне освітлення: планування багатофункціонального освітлення має вирішальне значення. Завдяки тому, що світлодіодне освітлення стає популярним, у вас може бути яскрава і практична кухня. Світлодіод як і раніше краще, тому що вони енергоефективні та випромінюють тепле сяюче освітлення в 3000K.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Декоративний камінь в інтер'єрі: всі плюси використання

Основи фарбування стін: етапи роботи