Саме такою планує зробити її Кабінет Міністрів України у зв'язку з останніми нещасними випадками. Рівненські освітяни також підтримують цю ідею. Кажуть, нормативи з фізкультури потрібно переглянути. Адже нині молоде покоління не справляється з фізичними навантаженнями.

Третьокурсник Віталій Журавель - майбутній вчитель фізкультури. Каже, професію свою любить і після закінчення навчання планує працювати у школі.

Освітяни переконані, фізкультура у школах потрібна, а оцінки з цього предмету - ні. Начальник міського управління освіти Віталій Новак запевняє, оцінювати спортивні досягнення дітей не можна, зважаючи на різний стан здоров'я.

Після 5 дитячих смертей на уроках фізкультури, чиновники більше звертають уваги на медичне обстеженням учнів. Дитячий невролог Володимир Горовий щороку у складі медкомісії. Лікар запевняє, у шкільному медпункті повноцінно зробити це не можна.

Робити кардіограму серця потрібно раз у рік, радять лікарі. Щоправда у Рівному є лише один дитячий кардіолог.

Як зробити фізкультуру корисною і одночасно не шкідливою для здоров'я, чиновники поки не знають. І навіть пропонують, якщо більшість учнів не може справитись із навантаженням, то предмет фізичної культури треба скасувати.