Бажаєте, щоб ваша ванна кімната здавалася більшою? Це реально. А все завдяки маленьким хитрощам.

Нижче наведені декілька нюансів в інтер'єрі ванної кімнати, які допоможуть візуально її збільшити

Світла палітра

Як і в одязі, білий колір робить більше, а чорний, навпаки, менше. При покупці плитки, фурнітури та сантехніки робіть ставку на світлу палітру - це візуально додасть кімнаті пару квадратних метрів.

Скляні двері в душі

Такий хід подарує ілюзію великого простору. Ви, звичайно ж, можете віддати перевагу матовому склу, але експерти радять зупинитися на прозорому. Тільки таким чином ефект буде досягнутий повністю.

Біла плитка

Як говорилося вище, білий колір - це ваше все. Колір плитки ні в якому разі не повинен бути темним, інакше з маленької ванної кімнати вона перетворитися в дуже маленьку.

Правильне освітлення

Ніколи не покладайтеся повністю на верхнє світло. А ось в парі зі стильними бра воно не тільки краще освітить кімнату, але і зробить її більш затишною і просторою.

Більше дзеркал

Одне дзеркало над раковиною - це вже даність. Що ж станеться, якщо підібрати йому "двійника"? Це миттєво збільшить кімнату, так як дзеркальна поверхня відбиває світло. А чим більше світла, тим більше простору.

"Підняти стелю"

Візуально "підняти" стелю можна незвичайними способами. Наприклад, зробити її дзеркальною. Якщо ця ідея не здається вам привабливою і практичною, прикрасьте стелю невеликими точковими світильниками - це зробить ванну кімнату дуже світлою, таке освітлення не буде дратувати і стомлювати, що дуже важливо, коли ви приймаєте ванну. Непоганим варіантом може стати стеля, розфарбована як зоряне небо.

Двері у ванній кімнаті

Двері - відмінне місце для різноманітних гачків і вішалок, завдяки чому можна звільнити ще кілька сантиметрів для бажаного простору. Однак це не означає, що треба перетворити двері в громіздку вішалку. Загалом все має бути в міру, адже треба думати не тільки про функціональність, а й про збереження стилю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Чи варто встановлювати теплу підлогу: переваги та недоліки

Декоративна штукатурка на кухні: переваги та недоліки