Побудувати будинок з «нуля» за всіма правилами східного вчення фен-шуй і з урахуванням особистої енергетичної карти кожного члена сім'ї - це, звичайно ж, самий ідеальний варіант. Але не завжди буває така можливість. Однак, засмучуватися зовсім не варто, так як за допомогою ряду простих правил можна значно поліпшити атмосферу і енергетику будь-якої зони в будинку, включаючи і простір, відведений для навчальної зони.

Основним законом фен-шуй є чистота, гарна освітленість і свіже повітря в приміщенні. Захаращення меблями і непотрібними речами гальмує енергію, яка, врешті-решт, застоюється і перетворює навіть найбільш сприятливу зону в руйнівну.

Основні правила облаштування кімнати школяра за законами фен-шуй. Один з головних принципів облаштування простору для школяра - це правильна розстановка меблів.

- Над головою дитини не повинні розташовуватися книжкові полиці або інші важкі предмети.

- Письмовий стіл краще розташувати в найближчій зоні від вхідних дверей - це найактивніша зона спальні.

- Так само стіл необхідно розташувати так, щоб ззаду перебувала стіна. Так дитина буде відчувати невидиму опору

- Важливо, щоб за спиною дитини, що сидить за письмовим столом не знаходилися двері або вікно.

- Не можна ставити стіл і між дверима і вікном, так як в цьому просторі енергія проноситься дуже стрімко і дитині буде складно всидіти на одному місці навіть самий незначний проміжок часу. Якщо ж немає можливості поставити стіл в інше місце, тоді «поселіть» на підвіконні горщики з кімнатними квітами, а на вхідних дверях повісьте вітряні дзвіночки. Так ви зможете «затримати» енергію в цьому місці.

pic - Стіл і стілець для школяра необхідно вибирати без гострих кутів, інакше вони будуть чинити негативний вплив на дитину.

- Не менш важливим фактором є вибір кольору меблів і бажано при цьому прислухатися до думки самої дитини, так як особисті відчуття комфорту і внутрішньої гармонії вкрай важливі для кожної людини і дитина не є винятком.

- Загальний же колір кімнати бажано витримати в пастельних тонах. Якщо дитина гіперактивна, то для оформлення кімнати їй підійдуть більш холодні відтінки, ближче до блакитного кольору. Якщо ж дитина навпаки занадто спокійна і навіть пасивна, то можна додати в інтер'єр кілька яскравих відтінків, наприклад, у вигляді панорамних картин.

pic - У кімнаті повинні бути відсутніми предмети інтер'єру, які символізують агресію. І це можуть бути не тільки картини з жорстокими сценами, але і зображення предметів з безліччю гострих граней і кутів.

- Всі навчальні приналежності необхідно розмістити на рівні витягнутої руки дитини. Не слід класти підручники в шафу, розташовану в іншій частині кімнати. Дитяча кімната повинна бути розділена на зони і, наприклад, місце, де дитина зазвичай грає або спить, не варто «розбавляти» навчальним приладдям.

- У дитячій кімнаті не повинно бути тьмяно, а в навчальній зоні тим більше. Подбайте також про хороше бічне освітлення у вечірній час доби. Найкраще підходять лампи з круглими білими плафонами - вони допомагають дитині простіше зосередитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як правильно вибрати дизайнера інтер'єру

Сонячні батареї для будинку: що це та для чого їх встановлювати?