Для багатьох найкращий початок ранку - це чашечка свіжозвареної кави, вона бадьорить і п'янить своїм ароматом. Саме так починається ранок мільйонів людей по всьому світу, але в кожній країні свої секрети і традиції приготування цього напою.

Кава - воістину інтернаціональний напій, так як немає напевно куточка, де б люди не знали і не пробували даний напій. При цьому, в кожній країні є свій традиційний рецепт приготування кави.

В'єтнам - яєчна кава. Назва в'єтнамської традиційної кави говорить сама за себе, так як в її складі яєчний жовток, гаряча кава, цукор і згущене молоко.

Фінляндія - лапландська кава. Ця кава подається з сиром, причому разом: спочатку в чашку кладеться кубик лапландського сиру, а потім наливається кава. Після того, як кава випита, ви зможете з'їсти сир.

Італія - ​​еспресо по-римському. По суті, це традиційний еспресо, але секрет його в тому, що подається він з лимоном. Так-так, саме з лимоном, який, до речі, потрібно "розплющити" ложкою об стінки чашки, щоб він віддав весь свій сік. Це і є родзинкою даного напою.

Туреччина - кава по-турецьки. Таку каву подають гарячою і міцною, не додаючи ніяких прянощів або добавок, хіба що іноді трохи цукру.

Аргентина - лагріма. Це, скоріше, кавове молоко, так як в молочну піну додається всього кілька крапель міцної кави.

Куба - кубано. Це дуже міцна кава, яку п'ють з цукром, але без молока. Кубинці п'ють каву в маленьких чашечках, довго її смакуючи і насолоджуючись смаком.

Іспанія - бонбон. Це еспресо зі згущеним молоком, іноді можна побачити варіант, коли згущене молоко наполовину розбавляють звичайним молоком, але в будь-якому випадку це дуже смачно.

Марокко - кава зі спеціями. Насіння кунжуту або сезаму, чорного перцю, мускатного горіха (в різних варіантах) перемелюють з кавовими бобами і отримують дуже оригінальний і міцний напій.

Гонконг - кава з чаєм. Такий мікс кави і чаю не залишить байдужим жодного кавомана. Цей міцний напій готується з 4 пакетиків чорного чаю, перцю, згущеного молока і 2 шотів кави.

Греція - фраппе. Кава, молоко, морозиво і крижана вода - звучить може і не дуже, але спробувати варто однозначно!

Німеччина - фарисей. Ця кава алкогольна, так як за рясною шапочкою з кави і збитих вершків ховається пристойна порція рому.

Сенегал - тоуб. Заварюють даний напій традиційно, але його секрет в тому, що при обсмажуванні в каву додаються зерна гвінейського перцю.

Ямайка - кава з апельсином. У чорну каву додають вершки, цукор, апельсинову цедру і міцний алкогольний напій, наприклад, ром. Цитрусова нотка надає напою нотку свіжості.

Мексика - кава де олла. Кава традиційно заварюється виключно в глиняному посуді і подається з корицею і тростинним цукром.

Франція - кава з молоком. Це звичайний латте (кава з молоком) тільки на французький манер, так як подається не у високому бокалі, а в звичайній кавовій чашці.

Австралія - флет уайт. Ця кава досить міцнаий, а готується вона в такий спосіб: в подвійну порцію еспресо додається нагріте молоко з невеликою кількістю піни.

Австрія - меланж. Готують його також з еспресо, додають молоко і піну, іноді прикрашають збитими вершками, а подають обов'язково зі склянкою води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

7 дивних речей, на які запрограмований наш мозок

Як улюблений вид спорту підкаже ваше покликання?