Під час засідання постійної комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та розвитку села депутати розглянули питання «Про внесення змін до Обласної цільової програми індивідуального житлового будівництва у сільській місцевості «Власний дім» на 2016 – 2020 роки».

Як зауважив заступник голови Рівне нського обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі Олександр Доброжанський, дана програма - це чи не єдиний в області дієвий механізм, що дає можливість сільським жителям отримати пільгові кредити на будівництво житла та його благоустрій під 3% річних. Учасникам АТО і багатодітним сім’ям – безвідсотково.

«Заходи щодо довгострокового пільгового кредитування є досить актуальними і мають великий попит, про що свідчить кількість звернень, на сьогоднішній день їх – 97», - наголосив Олександр Доброжанський.

Зміни до програми зумовлені додатковим фінансуванням на утримання програми.

«Обов’язково потрібно підтримувати всі програми, які створюють умови для забезпечення житлом та поліпшення житлово-побутових умов сільського населення, тим самим розвиваючи сільську місцевість», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

Так члени комісії одноголосно підтримали зміни до даної програми та рекомендували Рівне нській ОДА розглянути можливість включення до проекту рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік» виділення додаткових коштів у сумі 200 тисяч гривень на утримання програми індивідуального житлового будівництва у сільській місцевості «Власний дім».

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської обласної ради.