28 серпня відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров'я, материнства та дитинства

На ній члени комісії розглянули лист Прокуратури Рівне нської області щодо проведення Здолбунівською місцевою прокуратурою комплексної перевірки КЗ «Острозька обласна психіатрична лікарня».

В документі зазначається, що в ході перевірки виявлено ряд проблем щодо діяльності закладу, зокрема, недостатнє фінансування.

За словами директора закладу Павла Маєвського, хворі потребують лікування препаратами, що не включені до Національного переліку основних лікарських засобів, а їх відсутність продовжує термін лікування та погіршує реабілітацію та соціалізацію осіб з психічними розладами.

«Такими препаратами заклад не може забезпечити осіб, які перебувають на лікуванні через потребу в коштах, адже видатки на одного пацієнта вдень становить лише 4 грн. 97 коп.. Для того, аби забезпечити хворих потрібними медикаментами, необхідно збільшити витрати до 10 грн. на один день», - зауважив він.

Крім того, головний лікар закладу зазначив, що на лікуванні перебувають пацієнти не тільки Рівне нської області, але й Хмельницької.

«У лікарні діє 9 відділень, у тому числі до 4-го та 7-го поміщаються хворі, до яких застосовано примусові заходи медичного характеру. До вказаних відділень можуть бути поміщені і вже засуджені особи, і особи, до яких застосовано запобіжний захід у ході розслідування кримінального провадження. Нині в закладі перебуває 385 хворих, при тому, що лікарня розрахована на 355 ліжок», - наголосив Павло Маєвський.

Заслухавши усю інформацію щодо даного закладу, постійна комісія рекомендувала облдержадміністрації розглянути можливість включення до проекту рішення «Про внесення змін до обласного бюджету на 2018 рік» виділення додаткових коштів в сумі 200 тис. грн. на придбання медикаментів для лікування пацієнтів.

Також комісія рекомендувала для головного лікаря звернутися до керівництва областей, громадяни яких проходять курс лікування у Острозькій обласній психіатричній лікарні, з пропозицією спрямувати субвенцію до Рівне нського обласного бюджету на забезпечення потрібними медикаментами таких пацієнтів.

pic



pic