Корецьким відділом Здолбунівської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом ((http://rivne1.tv/news/93811)(збуту)) особливо-небезпечних наркотичних засобів.

Досудовим слідством встановлено, що 27-річний житель м. Корець у приміщенні будинку, де проживає, шляхом використання гідропонічного способу вирощування рослин, здійснив посів та догляд за рослинами марихуани, які в подальшому продавав.

За даним фактом особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

З метою недопущення дій, спрямованих на переховування від органів правосуддя, знищення доказів, до суду подано клопотання слідчого, погоджене прокурором, щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Суд, неупереджено вивчивши доводи сторони обвинувачення, визнав їх обґрунтованими та задовільнив клопотання.

Триває досудове розслідування.

Довідково: санкція ч.2 ст.307 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.