Упродовж 24-26 серпня в області сталося шість дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у чотирьох із яких травмувалися водії та пасажири двоколісних транспортних засобів.

Крім того, у смертельній ДТП на Рокитнівщині загинули двоє юнаків а життя сімнадцятирічного хлопця трагічно обірвалося на Сарненщині.

Так, 24 серпня, близько 23-ї години у місті Березне невідомий водій легкового автомобіля збив пішохода, 35-річну місцеву жительку, яка рухалася узбіччям у попутному напрямку, та з місця події втік. Травмовану жінку доставили до лікарні. Поліцейські проводять розшукові заходи щодо встановлення особи водія та місця перебування транспортного засобу.

Ще три ДТП сталися 25 серпня на автодорогах «Київ-Чоп», «Київ-Ковель-Ягодин» та у селищі Рокитне. При в’їзді в Дубно зіткнулися автомобілі «Renault Megane» і «Peugeot Partner», унаслідок чого медична допомога знадобилася чотирьом пасажирам фургона. Неподалік села Карпилівка Сарненського району травмувалися пасажир і водій мотоцикла, який допустив падіння двоколісного на проїзну частину. Кермувальник, до того ж, перебував у стані алкогольного сп’яніння. У Рокитному водій автомобіля «BMW» під час маневру розвороту не врахував дорожньої обстановки та допустив зіткнення із скутеристом, якого доставили до лікарні.

Вже вранці 26 серпня медична допомога знадобилася трьом жителям Сарненського району. У селі Стрільськ водій мопеда не впорався із керуванням, не вибрав безпечної швидкості руху та разом із двома пасажирами-односельцями впав із транспортного засобу. Цього ж дня травмувався 46-річний житель Березнівського району, який на автодорозі між селами Вітковичі та Князівка не впорався із керуванням, з’їхав у кювет і врізався у дерево. Нині він перебуває у реанімаційному відділенні. За усіма зазначеними фактами порушень правил безпеки дорожнього руху відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Натомість увечері, 26 серпня, трагічно загинув 17-річний житель села Рудня Карпилівська на Сарненщині. Хлопець перекинувся на квадроциклі, рухаючись піщаною дорогою поблизу села Клесів. Від отриманих травм юнак загинув у кареті швидкої медичної допомоги. Поліцейські встановлюють усі обставини ДТП у рамках кримінального провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України.

Також через порушення правил безпеки на залізничному транспорті 25 серпня загинула 63-річна дубенчанка, яка на залізничному вокзалі райцентру перетинала колії через перехідний майданчик і потрапила під вантажний потяг. Унаслідок наїзду отримані жінкою травми виявилися несумісні з життям. А 37-річний житель Рівне нського району потрапив під маневровий тепловоз на залізничних коліях у селі Городок, у результаті чого потерпілий отримав важку травму ноги. За обома фактами тривають досудові розслідування у кримінальних провадженнях за статтею 276 Кримінального кодексу України.

Шановні громадяни! Бережіть і цінуйте власне життя. Порушення Правил дорожнього руху та особистої безпеки призводить не лише до втрати здоров’я, а, на жаль, і до летальних наслідків, особливо у віці, коли життя тільки починається.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.