Слайм (Slime) або, більш нам звичне, лизун - желеподібна іграшка, випущена ще в 1976 році, була популярна і в 90-х і 2000-х роках. У наші дні вона теж користується популярністю у діточок. Ми пропонуємо вашій увазі кілька варіантів виготовлення такої іграшки в домашніх умовах.

Повірте, вашій дитині сподобається не тільки сама іграшка, але й процес її створення. Для виготовлення Лизуна знадобляться найпростіші продукти і речі, які з легкістю знайдуться в кожному будинку.

Лизун з крохмалю Беремо 200грам крохмалю і стільки ж води. Можна додати у воду харчовий барвник для характерного забарвлення. Перемішуємо. Все готово! Перевага в тому, що вартість інгредієнтів дуже низька. Тільки ось лизун НЕ стрибучий і трохи мажеться.

Лизун зі спирту Замініть крохмаль такою речовиною як полівініловий спирт в порошку (5 грам). Змішайте його зі склянкою води. Всипте в суміш барвник для кольору і відправте на 5 хвилин в мікрохвильову піч на високу температуру. Але стежте за ним, адже може вистрибнути з тари. Дістати з мікрохвильової печі, остудити кілька хвилин і знову прогріти. Такий маневр потрібно проробити разів 5, поки він не загусне. Потім дати охолонути зовсім і грати.

Лизун з соди і клею ПВА Змішайте 100 мл клею ПВА і 30 мл води. Насипте в суміш барвники і мішайте, поки не зникнуть грудочки. Далі соду всипаємо в 20 мл води і перемішуємо до стану однорідної кашки. З'єднуємо розчин з содою і розчин з клеєм. Не перестарайтеся з кількістю води. Якщо лизун вийде рідким, можна підмішати туди трохи соди і клею.

Експерементуйте разом з Вашою дитиною!