(*Всім відомо, що краще харчування для малюка - грудне молочко. Воно задовольняє всі його потреби в вітамінах та мікроелементах, знижує ризик виникнення алергії у дитини і є фундаментом міцного імунітету.*)

Загалом, грудне молочко - це еліксир здоров'я і краще харчування, яке мама може дати своєму новонародженому маляті. Але часом неправильне харчування годувальниці стає причиною кольок і червоних щічок у дитини. Тепер вам потрібно складати корисне меню на двох. Адже все з'їдене потрапить в молочко.

Перед вами найбільш корисні для харчування мами і малюка, а також підвищення лактації

ВІВСЯНКА Джерело клітковини і заліза, сприяє виробленню молочка. Можна варити каші із зерен вівса або просто замочувати пластівці в теплій воді або молочку на 20 хвилин і додавати горіхи та сухофрукти. А ось каші швидкого приготування купувати не варто: вони містять шкідливі добавки, цукор і сіль.

МИНДАЛЬ Сприяє підвищенню лактації. Неймовірно багатий білками і жирами. І все ж переїдати не варто, так як всі горіхи є ще й сильними алергенами. Ваша норма зараз кілька горіхів в день.

АБРИКОСИ Містять рослинну клітковину, а також безліч вітамінів, здатні підвищувати лактацію. Але не варто забувати, що абрикос ще і є прекрасним проносним. До речі, сушені абрикоси містять практично весь той же набір вітамінів, що і свіжі.

ЛОСОСЬ Багатий білком і амінокислотами, необхідними для розвитку нервової системи і зростання малюка. Якщо є можливість, зробіть вибір на користь диких сортів.

ЙОГУРТ Містить молочний білок і бактерії, корисні для мікрофлори кишечника. Але в тому випадку, якщо мова йде про домашні йогурти, приготованих з закваски. Магазинні, особливо тривалого зберігання, практично не приносять користі.

КВАСОЛЯ Джерело білка, клітковини і заліза. Але все ж не варто нею зловживати, так як вона може викликати здуття шлунка. Можна додати трохи квасолі в першу страву або салат.

ШПИНАТ Дуже корисний продукт, так як є джерелом вітаміну С, фолієвої кислоти, калію, магнію і заліза, а також цілого ряду каротиноїдів. Листя шпинату можна злегка протушкувати в розігрітому вершковому маслі, використовувати як начинку для пирогів або їсти в сирому вигляді.

ФІНІКИ Корисна солодкість, яка стане прекрасним доповненням до вашої ранкової вівсянки. Сприяє виробленню молочка і містить кальцій.

КУНЖУТ Джерело краси і здоров'я, оскільки містить в собі і мідь, і цинк, і залізо, і магній, і фосфор, і марганець. Додавайте його в салати зі свіжих овочів і зелені.

КОРИЧНЕВИЙ РИС На відміну від білого шліфованого, є довгим вуглеводом, а дає надовго відчуття ситості. Містить велику кількість клітковини і корисних мікроелементів.