При будівництві заміського будинку, котеджу, дачі перед будь-яким власником постає питання про вибір покрівельних матеріалів. З огляду на різноманітність матеріалів на сьогоднішньому будівельному ринку, розгубитися при виборі нескладно. Тому, необхідно вміти розрізняти види покрівлі дахів і орієнтуватися в їх особливостях.

Вибір матеріалу для покрівлі залежить від безлічі факторів.

- Перш за все це сумарні навантаження на покрівлю. Вона повинна витримувати масу опадів (снігу) і вплив вітру. Вагу самого покриття слід підбирати таким чином, щоб не виникало надлишкового навантаження на кроквяну систему.

- Не менше значення мають експлуатаційні характеристики матеріалу: довговічність, механічна міцність, корозійна стійкість, пожежна безпека.

- На вибір матеріалу для покрівлі будинку впливає конфігурація даху. Не всяке покриття підходить для облицювання поверхонь складної геометричної форми.

- Призначення будівлі також визначає тип покриття. Для житлового будинку першорядну роль відіграє довговічність, а у випадку з господарською будівлею в пріоритеті буде економія.

- Ціна - це наступний фактор, що впливає на вибір матеріалу покрівлі. Вона, в свою чергу, складається з вартості самого покриття і витрат на його монтаж.

- Естетичний аспект вибору покрівельного матеріалу для даху також потрібно брати до уваги.

Металочерепиця- це листи з оцинкованої сталі з двостороннім полімерним покриттям, малюнок і рельєф поверхні яких імітують натуральну черепицю.

Металочерепиця універсальна: її використовують при будівництві будь-яких малоповерхових будівель. Цей матеріал можна укладати навіть поверх старої покрівлі. Але при цьому кут нахилу даху при облицюванні повинен бути не менше 12°. Термін служби покрівельного покриття з металочерепиці - близько 15-ти років.

Безперечні плюси даного матеріалу:

- простота монтажу

- механічна міцність

- пожежна безпека

- відносно невисока вартість

- широка гама кольорів і фактур полімерного покриття

- невелика вага

- гладка поверхня забезпечує хороше стікання води і снігу

- стійкість до появи цвілі і грибків.

Мінуси металочерепиці:

- практично повна відсутність шумоізоляції

- висока парусність при сильному вітрі

- поява подряпин від граду

- висока теплопровідність

- витрати на додаткове утеплення даху і звукоізолюючих шарів

- відходи при монтажі - 10-40%;

- необхідність фарбувати покрівлю кожні 3-5 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

http://www.rivne1.tv/news/93757

Декоративна штукатурка на кухні: переваги та недоліки