Часто ми можемо чути анекдоти та жарти про блондинок. Проте, чому ж саме блондинок вважають дурненькими? Чи це все стереотипи?

Психологи до цих пір не прийшли до єдиної думки про те, чому виникли жарти про дурненьких блондинок. Найбільшого поширення набула наступна теорія: на рівні підсвідомості у нас зберігся архетип білявої людини навченої роками. Світле волосся здавна асоціювалися з мудрістю, святістю, чистотою - згадати лише золотоволосих і блакитнооких ангелів. Дідусі й бабусі, як найбільш досвідчені члени суспільства, раніше дуже шанувалися.

Ось тільки молоді блондинки ще не мали необхідного життєвого досвіду, тому звичний образ занадто сильно розходився з реальністю. Хоча психологи стверджують - найчастіше блондинки куди більш рішучі і самовпевнені, ніж їх чорняві і руді сестри.

Вважається, що міф про дурість блондинок корінням сягає в знаменитий твір «Джентльмени віддають перевагу блондинкам». Книга, бродвейська постановка, а потім і дві екранізації, найвідоміша з якої з Мерилін Монро. Лорел Лі не можна назвати дуже дурною, вона швидше корислива, але мрія про легке життя укупі зі спробами домогтися цього завдяки милій зовнішності ... Загалом, з тих пір образ дурненької блондинки став чи не культовим.

Проте зараз цей стереотип повільно, але впевнено ламається. Блондинки стають відомими актрисами, керують величезними корпораціями і навіть державами, пишуть бестселери і доводять, що бути красивою і розумною дуже навіть можна. Серед найзнаменитіших натуральних блондинок Ангела Меркель, Шерон Стоун, Хіларі Клінтон, Даля Грібаускайте, Анна Гавальда, Джоан Роулінг, Мері Кей, Джоді Фостер і Мадонна.

Якщо раніше найвідомішим персонажем була вищезгадана Мерилін Монро, то тепер серед світловолосих красунь впевнено лідирує Дейенеріс Таргаріен, вона ж Дейенеріс Бурерожденна з дому Таргаріенів, іменована Матір Драконів. У всіх сенсах шикарна жінка, яка руйнує всі стереотипи про блондинок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Чому чоловіки орієнтуються в просторі краще жінок

5 незвичайних рецептів з дині та кавуна